Κυριακή, 24 Ιουλίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ !ΑΣΧΗΜΗ ΤΡΟΠΗ ΣΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ. ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΥΡΚΟΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. ΤΟΥΡΚΟΚΙΝΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΩΝ ΑΝΑΒΟΥΝ ΦΩΤΙΑ.

beteranizhta.blogspot.gr


ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι
ΒΟΥΛΙΑΞΕ Η ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ
Με το πρόσχημα της «διεκδίκησης δικαιωμάτων» το τουρκόφρονο κόμμα ΚΙΕΦ επιχειρεί να δημιουργήσει και πάλι ένταση ανάμεσα στα σύνοικα στοιχεία της Θράκης με την πραγματοποίηση πορείας η οποία γίνεται αυτη την ώρα και με επεισόδια ανάμεσα σε πατριωτικές οργανώσεις και τουρκόφρονες που επιχειρούν αποσταθεροποίηση.

Σύμφωνα με το xronos.gr, επεισόδια σημειώθηκαν στην κεντρική πλατεία στην Κομοτηνή μετά τις 5 το απόγευμα, όταν η πορεία του μειονοτικού κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας DEB έφτασε μπροστά στην πρώην νομαρχία Ροδόπης. Οι συγκεντρωμένοι θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την πορεία των μειονοτικών, όμως η παρουσία της αστυνομίας απέτρεψε από το να γίνουν τα χειρότερα. Οι συγκεντρωμένοι, αρκετοί μεταφερόμενοι από πόλεις εκτός Κομοτηνής, βρέθηκαν στην πλατεία της πόλης. Έκαναν ρίψη αντικειμένων και έβριζαν τους αστυνομικούς, ενώ προκάλεσαν καταστροφές στην πλατεία. Πετούσαν πέτρες, χρησιμοποιώντας ως προμετωπίδα τις καφετέριες της πόλης, παίζοντας στην ουσία έναν κλεφτοπόλεμο. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να γίνονται επιθετικοί, πετώντας πέτρες. Τότε οι αστυνομικοί έκαναν ρίψη χημικών, αποτρέποντας από τους συγκεντρωμένους να προχωρήσουν περαιτέρω. Πάντως υπήρχε και ένας τραυματίας, ο οποίος χτύπησε από πέτρα που έριξαν οι συγκεντρωμένοι. Τα πνεύματα οξύνθηκαν και στην συνέχεια όταν η πορεία του κόμματος DEB έφτασε στο κτίριο της πρώην νομαρχίας. Τότε οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να βρίζουν και να φωνάζουν «Έξω οι Τούρκοι από την Ελλάδα» και άλλα παρόμοια συνθήματα και βωμολοχίες. Σε μικρή ομάδα συγκεντρωμένων επετράπη να φτάσει στο σπαθί της πόλης και να πει τον εθνικό ύμνο. Πέρασε περίπου μία ώρα για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην κεντρική πλατεία της πόλης, όταν η πορεία των μειονοτικών ολοκληρώθηκε και αποχώρησαν τα λεωφορεία με τους μουσουλμάνους με προορισμό τον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ.
Την διοργάνωση πορείας την είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο Μουσταφά Αλή Τσαβούς κατά τη διάρκεια των εργασιών του 4ου Συνεδρίου του κόμματος στις 22 Μαΐου όποτε και δήλωνε ενώπιον των στελεχών του ΚΙΕΦ «να πάρουμε στα χέρια μας την σημαία. Να κάνουμε μια πορεία, τουλάχιστον από τα γραφεία μας μέχρι τα νεκροταφεία. Μια πορεία περηφάνιας. Να είναι μια πορεία με αίτημα την απόδοση των δικαιωμάτων μας. Ας είναι μια πορεία με την οποία θα ζητείται πίσω το αυτοκίνητο του αείμνηστου ηγέτη μας. Πλέον να μην στεκόμαστε. Πλέον να μην σωπαίνουμε. Ήρθε πια ο καιρός να βγούμε στις πλατείες.  Δήθεν θα μας εκφόβιζαν. Εγώ απευθύνομαι στους Έλληνες αξιωματούχους. Εγώ είμαι έτοιμος να δώσω την ψυχή μου. Ο ηγέτης μας έγινε μάρτυρας. Εάν επιτρέψει ο Αλλάχ ας γίνουμε και εμείς μάρτυρες σε αυτό τον δρόμο».


ΚΑΙ Η ΒΡΩΜΙΚΗ ΕΡΤ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Με την κρατική ΕΡΤ να αναλαμβάνει την «προβολή», το μειονοτικό κόμμα ΚΙΕΦ που αποτελεί και τον κορυφαίο παράγοντα που προωθεί τον τουρκισμό στην Θράκη, πραγματοποιεί αύριο πορεία στην μνήμη του ιδρυτή του Αχμετ Σαδικ, στο πλαίσιο της γενικότερης αναταραχής που επιχειρεί να δημιουργήσει το τελευταίο διάστημα, οργανώνοντας συγκεντρώσεις (όπως αυτή της στήριξης του Ερντογάν) η της καταδίκης των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που διέφυγαν στην Ελλάδα.

Το εντυπωσιακό είναι ότι η ίδια η ΕΡΑ Κομοτηνής παρουσιάζει και προβάλλει το κάλεσμα του ΚΙΕΦ και του αρχηγού του Αλή Τσαβους για την συγκέντρωση της Κυριακής 24ης Ιουλίου, όταν είναι γνωστός ο διχαστικός λόγος του ΚΙΕΦ που προωθεί την ατζέντα του τουρκισμού στην Θράκη, όπως φαίνεται και από τα συνθήματα της εκδήλωσης. Δημιουργεί προβληματισμό το γεγονός αυτό κι εάν πρόκειται για κεντρική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης ή τοπικοί παράγοντες κλείνουν το μάτι στους ακραίους της μειονότητας θέλοντας να «χαϊδεύουν» το Προξενείο. Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι η ΕΡΤ και η ΕΡΑ δεν έχουν καν τουρκόφωνη εκπομπή όπως θα όφειλαν ως κρατικά ΜΜΕ ώστε και τα μέλη της μειονότητας να έχουν εναλλακτική πηγή έγκυρης ενημέρωσης και να μην εγκαταλείπονται στην προπαγάνδα των τουρκικών ΜΜΕ που κυριαρχούν στον «αέρα» της Θράκης. Αντ’ αυτού η ΕΡΤ εμφανίζεται να διαφημίζει και να σπονσονάρει τις διχαστικές και εμπρηστικές πρωτοβουλίες του κόμματος ΚΙΕΦ…

Η Πρόσκληση που δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του το ΚΙΕΦ για την διαδήλωση την οποία «σπονσονάρει» η ΕΡΑ Κομοτηνής αναφέρει τα εξής:

«Αξιότιμε λαέ μας, στις 24 Ιουλίου 2016, στην 21η επέτειο από τότε που έφυγε από ανάμεσα μας ο αξέχαστος ηγέτης και μπροστάρης της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης, ο πρώτος πρόεδρος και ιδρυτής του μοναδικού κόμματος της μειονότητας μας του DEB, τιμούμε στην Κομοτηνή επί του μνήματος με αγάπη, νοσταλγία και ευγνωμοσύνη τον Δρ. Σαδίκ Αχμέτ. Πριν από την τελετή πραγματοποιούμε μια ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ για τα δικαιώματα μας που με τίποτε δεν μας δίνοντα. Όλος ο λαός μας είναι καλεσμένος και στην τελετή μνήμης  και στην πορεία.

Πρόγραμμα : 24 Ιουλίου Κυριακή
Ώρα 16 : Συγκέντρωση στα παλιά γραφεία του DEB
Ώρα 17 : Πορεία από το κεντρικό παράρτημα ως το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας και από εκεί στο νεκροταφείο Καφετζί.
Ώρα 18 : Μνημόσυνο επί του τάφου.
Ώρα 20 : Μεβλίτ στα κεντρικά γραφεία και βραδινό γεύμα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου