Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016

Eξιχνιάσθηκαν 30 υποθέσεις απάτης μέσω διαδικτύου

beteranizhta.blogspot.gr


ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι
Tριάντα υποθέσεις απάτης μέσω διαδικτύου εξιχνιάστηκαν, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος τεσσάρων Ελλήνων, ηλικίας 25, 25, 26 και 31 ετών, για απάτη κατ’ εξακολούθηση από κοινού και κατ’ επάγγελμα,  και σύσταση συμμορίας.
Για τη διερεύνηση της παράνομης δράσης τους, είχε προηγηθεί καταγγελία 40χρονου ιδιώτη στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, τον Νοέμβριο του 2015, η οποία αφορούσε ψευδή ανάρτηση αγγελίας πώλησης κινητού τηλεφώνου στο διαδίκτυο.
Για την υπόθεση αυτή είχαν συλληφθεί οι ανωτέρω ημεδαποί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας σε συνεργασία με αστυνομικούς από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.
Ωστόσο, για τον περαιτέρω εντοπισμό και συσχέτιση όμοιων περιπτώσεων σε όλη την Ελλάδα, παραγγέλθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης στην υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας, η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.
Στο πλαίσιο της εξέτασης ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των 4 ημεδαπών σε τριάντα περιστατικά εξαπάτησης.
Σημειώνεται ότι τα κέρδη που αποκόμισαν οι δράστες από την εγκληματική τους δραστηριότητα ανέρχονται σε τουλάχιστον 23.000 ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου