Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ Εστειλαν βόμβα σε δικαστή της υπόθεσης «Noor 1»

beteranizhta.blogspot.gr
Πυροτεχνουργός της ΕΛ.ΑΣ. εξουδετερώνει εκρηκτικό μηχανισμό. Το δέμα που εστάλη στον Υμηττό παρουσιάζει ομοιότητες με μηχανισμούς που είχαν σταλεί στο παρελθόν για υποθέσεις που αφορούσαν τη Συνωμοσία των Πυρήνων


ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι

«Επιθετικό» εκρηκτικό μηχανισμό σε δικαστικό λειτουργό που έχει ασχοληθεί με την πολύκροτη υπόθεση του «Noor 1» απέστειλαν χθες το μεσημέρι άγνωστοι στην περιοχή του Υμηττού.
  Η βόμβα ήταν κρυμμένη μέσα σε ένα βιβλίο και περιείχε κροτίδες και ξυραφάκια, τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρότατο τραυματισμό. Τελικά εξουδετερώθηκε από αξιωματικούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών της ΕΛ.ΑΣ. με ελεγχόμενη έκρηξη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», ο δικαστής είχε παραλάβει ειδοποιητήριο για τον φάκελο από το ταχυδρομείο. Τον παρέλαβε ο ίδιος και διαπίστωσε ότι ως αποστολέας αναγραφόταν γνωστός πανεπιστημιακός. Οταν όμως πήγε στο σπίτι του και επιχείρησε να τον ανοίξει, αντιλήφθηκε ότι το πακέτο περιείχε καλώδια και το πέταξε γρήγορα στην αυλή του. Αμεσα κάλεσε την αστυνομία. Στο σημείο έσπευσαν ειδικοί πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), οι οποίοι προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη του φακέλου. Οπως διαπιστώθηκε, περιείχε αυτοσχέδιες κροτίδες με ξυραφάκια, βίδες και μπουλόνια. «Ηθελαν θύματα» είπε λακωνικά στο «Εθνος» αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής, που έχει ήδη αναλάβει την υπόθεση.
Οι ομοιότητες
Με βάση ανώτατους αξιωματούχους της ΕΛ.ΑΣ., το συγκεκριμένο δέμα παρουσιάζει αρκετές ομοιότητες με εκείνο που είχε σταλεί στις αρχές Ιουνίου στην πρόεδρο Εφετών Ισιδώρα Πόγκα. Η δικαστική λειτουργός προήδρευε του δικαστικού συμβουλίου που είχε εκδώσει το βούλευμα για την παραπομπή σε δίκη βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής, ενώ έχει αναλάβει και υποθέσεις τρομοκρατίας και συγκεκριμένα της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».
Με την ιδιότητα της προέδρου του δικαστικού συμβουλίου, η Ι. Πόγκα είχε αναλάβει να εξετάσει και την αίτηση αποφυλάκισης της Εύης Στατήρη, συντρόφου κατηγορουμένου για συμμετοχή στους «Πυρήνες». Τότε η αίτηση της Εύ. Στατήρη είχε απορριφθεί από το δικαστικό συμβούλιο. Τελικά η νεαρή κοπέλα αποφυλακίστηκε έπειτα από 18 ημέρες απεργίας πείνας και ενώ νοσηλευόταν στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Στο σπίτι της είχε πραγματοποιηθεί μάλιστα και «παρέμβαση αλληλεγγύης» για το θέμα. Με κείμενο που είχαν δημοσιοποιήσει, οι πρωταγωνιστές της ζητούσαν «άμεση ικανοποίηση του αιτήματος αποφυλάκισης της Εύης Στατήρη. Αρση των περιοριστικών όρων της Αθηνάς Τσάκαλου».
Παρόμοιος εκρηκτικός μηχανισμός, τοποθετημένος μέσα σε βιβλίο, είχε αποσταλεί και τον Απρίλιο του 2014 στον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας. Αποστολέας φαινόταν να ήταν η ΜΚΟ Αρχιεπισκοπή Αθηνών και παραλήπτης ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας, με το εκρηκτικό δέμα να φθάνει στο τμήμα με την αλληλογραφία του. Την ευθύνη για το πακέτο-βόμβα τότε είχε αναλάβει η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Την επόμενη μέρα η ΕΛ.ΑΣ. είχε αποκαλύψει ότι πάνω στο δέμα-βόμβα είχε βρεθεί DNA του φυγά τότε «Μανώλη της 17Ν» Χριστόδουλου Ξηρού.
Οι αστυνομικοί υπενθυμίζουν με νόημα την αναφορά στην υπόθεση του «Noor 1» που είχε κάνει ο κρατούμενος Χρήστος Τσάκαλος, μέλος των «Πυρήνων», σε ένα πρόσφατο κείμενο-απολογισμό του «Σχεδίου Φοίνικας» της οργάνωσης. Οι ειδικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναμένουν να δουν τι θα «προδώσει» ο φάκελος-βόμβα για τον κατασκευαστή του. Εν αναμονή των αποτελεσμάτων από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, εκτιμούν ότι η αποστολή της βόμβας σχετίζεται με τα δημοσιεύματα για ποινές-χάδι στους κατηγορουμένους της υπόθεσης που αφορά σε δύο τόνους ηρωίνης από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην Ελλάδα.


ΕΥΛΑΜΠΙΑ ΡΕΒΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου