Τρίτη, 2 Αυγούστου 2016

Εξιχνιάστηκε απάτη στη Σκιάθο σε βάρος 69χρονης με λεία 18 χιλιάδες ευρώ

beteranizhta.blogspot.gr


ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι
39χρονος έγκλειστος στις φυλακές Πάτρας, όπως έκανε και σε άλλες περιοχές, παρουσιάστηκε τηλεφωνικά ως διευθυντής τραπεζικού υποκαταστήματος – Στο κόλπο και 6 ακόμα συνεργοί, οι οποίοι παρουσιάζονταν ως ασφαλιστές – Όλοι στα δίχτυα της ΕΛ.ΑΣ.

Εξιχνιάστηκε μετά από μεθοδική αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, υπόθεση απάτης σε βάρος 69χρονης που διαπράχθηκε τον προηγούμενο μήνα στη Σκιάθο.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες ένας 39χρονος, έγκλειστος στο Κατάστημα Κράτησης Πατρών (αρχηγικό στέλεχος), καθώς και ακόμη έξι συνεργοί του, ηλικίας από 21 έως 35 ετών.

Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από 08-07-2016 έως 11-07-2016, ο 39χρονος χρησιμοποιώντας τηλεφωνική σύνδεση κινητής τηλεφωνίας, τα στοιχεία κατόχου της οποίας αντιστοιχούν σε ανύπαρκτο αλλοδαπό, παρουσιάστηκε στην 69χρονη ως διευθυντής τραπεζικού υποκαταστήματος του νησιού. Με το πρόσχημα κουρέματος τραπεζικών καταθέσεων και κατασχέσεων ακινήτων, την έπεισε να καταθέσει σταδιακά μέσω τραπεζικών επιταγών (εμβασμάτων) στους έξι λοιπούς συνεργούς του, υποτιθέμενους ασφαλιστές, το συνολικό χρηματικό ποσό των (18.000) ευρώ.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς διερεύνησης της υπόθεσης, εξακριβώθηκε ότι ο 39χρονος εμπλέκεται σε σωρεία απατών, με την ίδια μεθοδολογία και σε άλλες περιοχές της χώρας, για τις οποίες έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου προκειμένου να διερευνηθεί τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε παρόμοιες περιπτώσεις αδικημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου