Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Κρήτη Αστυνομικοί «μαϊμού» ξάφρισαν ηλικιωμένη στο Ηράκλειο

beteranizhta.blogspot.gr


ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι

Προσποιούνται τους αστυνομικούς και παραπλανούν ανυποψίαστους ηλικιωμένους με διάφορα προσχήματα, ώσπου να καταφέρουν να αρπάξουν τις οικονομίες τους
«Πονοκέφαλο» έχει προκαλέσει στις αστυνομικές υπηρεσίες του Ηρακλείου η δράση δυο αγνώστων κακοποιών οι οποίοι προσποιούνται τους αστυνομικούς και παραπλανούν ανυποψίαστους ηλικιωμένους με διάφορα προσχήματα, ώσπου να καταφέρουν να αρπάξουν τις οικονομίες τους.

Το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, οι δράστες επισκέφθηκαν μια κατάκοιτη ηλικιωμένη που ήταν μόνη στο σπίτι της σε χωριό του Τυμπακίου, της είπαν ότι υπηρετούν στο τοπικό τμήμα και την κατατρόμαξαν λέγοντάς της ότι εισέπραττε μεγαλύτερη σύνταξη απ' όσο έπρεπε και έπρεπε να... επιστρέψει κάποιο ποσό! Στο διάστημα των «εξηγήσεων», οι άγνωστοι βρήκαν το πορτοφόλι της γυναίκας, το άρπαξαν και έγιναν καπνός. Οι ίδιοι κακοποιοί, φέρονται να ξαναχτύπησαν με παρόμοιο τρόπο και στις Μοίρες, όπου άρπαξαν τις οικονομίες ενός ηλικιωμένου.

*** Ανάλογη μέθοδο χρησιμοποίησε μια 47χρονη Βουλγάρα για να ξαφρίσει τις οικονομίες μιας ζωής ενός ηλικιωμένου στο Βόλο. Η αλλοδαπή χτύπησε την πόρτα του 85χρονου, τον απασχόλησε με κάποιο πρόσχημα και κατάφερε να βρει πού έκρυβε το κομπόδεμά του. Άρπαξε το μεγάλο ποσό των 2.000 ευρώ και έγινε άφαντη. Η κλοπή είχε γίνει στις 26 Ιουνίου και εξιχνιάστηκε τώρα από την Ασφάλεια, που σχημάτισε δικογραφία σε βάρος της 47χρονης και την υπέβαλε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου