Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και ενισχυμένα μελτέμια στο Αιγαίο

beteranizhta.blogspot.gr


ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι

Μεσημεριανές τοπικές μπόρες θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα και κυρίως σε ορεινές περιοχές

Η μικρή πτώση της θερμοκρασίας θα είναι το βασικό χαρακτηριστικό του καιρού το επόμενο τριήμερο. Παράλληλα το μελτέμι στο Αιγαίο θα ενισχυθεί και πάλι ως τα 7 μποφόρ, ενώ γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα, με μεσημεριανές τοπικές μπόρες να εκδηλώνονται στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα και κυρίως σε ορεινές περιοχές.

Πιο αναλυτικά σήμερα Τετάρτη:

Στη Θράκη και στη Μακεδονία πρόσκαιρες νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως στη Μακεδονία. Η θερμοκρασία από 16 έως 35 βαθμούς.
                                                                                           
Στη Θεσσαλονίκη ήλιος με παροδική συννεφιά και βροχή κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το θερμόμετρο από 24 έως 34 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Στερεά Ελλάδα πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και σποραδικές βροχές στην Ήπειρο και τα υπόλοιπα ορεινά. Βορειοδυτικοί άνεμοι στο Ιόνιο 3 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ και θερμοκρασία από 19 έως 37 βαθμούς.
 
Στην Πελοπόννησο καλός καιρός με πρόσκαιρη συννεφιά το μεσημέρι, μπόρες στα ορεινά και τον υδράργυρο να δείχνει από 17 έως 36 βαθμούς.

Αίθριος καιρός και στα Κύθηρα. με το θερμόμετρο από 25 μέχρι 31 βαθμούς.  

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, ηλιοφάνεια και βοριάδες 4 με 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο από 24 έως 33 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου αίθριος καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και θερμοκρασία έως 33 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική  και την ανατολική Στερεά Ελλάδα ήλιος με νεφώσεις το μεσημέρι, όμβρους στα ορεινά και θερμοκρασία, από 20 έως 37 βαθμούς.

Στην Αττική γενικά αίθριος καιρός, βόρειοι άνεμοι 3 με 5 και στα ανατολικά βαθμιαία 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου