Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!!! Σε δίκη για κακούργημα ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Α. Γεωργίου

beteranizhta.blogspot.gr


ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι
Αναίρεση στο απαλλακτικό βούλευμα για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ κ. Α. Γεωργίου για την υπόθεση της τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος του 2009, η οποία οδήγησε τη χώρα στα μνημόνια, άσκησε η αντεισαγγελέας του Αρείου πάγου Ξένη Δημητρίου.
Η απόφαση οδηγεί τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ σε δίκη με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. Παράλληλα, δημιουργούνται νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό για τις κυβερνήσεις Καραμανλή και Παπανδρέου.
Η κυβέρνηση Παπανδρέου, σύμφωνα με στελέχη της ΝΔ, έχει σοβαρές πολιτικές ευθύνες, καθώς με βάση τα τεχνητά διογκωμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ οδήγησε τη χώρα στο Μνημόνιο και τα σκληρά μέτρα.
Η νέα τροπή ήρθε μετά την αναίρεση που άσκησε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, κατά του υπ' αριθμ. 1149/2015 βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθήνας. Το βούλευμα παρέπεμπε τον πρώην πρόεδρο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) Ανδρέα Γεωργίου να δικαστεί ενώπιον Τριμελούς Εφετείου Αθηνών μόνο για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.
Αντίθετα, η εισαγγελική λειτουργός ασκώντας την αναίρεση ζήτησε να δικαστεί ο κ. Γεωργίου και για κακούργημα, αυτό της ψευδούς βεβαίωσης, αδίκημα για το οποίο η κρίση του Συμβουλίου Εφετών ήταν απαλλακτική.
Το Συμβούλιο Εφετών Αθήνας με το βούλευμά του τον είχε παραπέμψει για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος που σχετιζόταν με το γεγονός ότι δεν παραιτήθηκε από την προηγούμενη υπαλληλική θέση που κατείχε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενώ είχε αναλάβει πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ.
Η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ήταν η εισαγγελέας της έδρας του Ειδικού Δικαστηρίου που δίκασε τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος και είχε προτείνει τον κ. Γεωργίου για την θέση του πρόεδρου της ΕΛΣΤΑΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου