Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Εύβοια

beteranizhta.blogspot.gr


ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε η περιοχή της Λίμνης Ευβοίας, προκειμένου να ενισχυθεί η παροχή άμεσης βοήθειας για την αποκατάσταση των ζημιών από την πύρινη λαίλαπα. Το αίτημα υποβλήθηκε χθες από τον δήμαρχο της Λίμνης Χρήστο Καλυβιώτη στη διάρκεια σύσκεψης, υπό την προεδρία του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Τόσκα.

Όπως δήλωσε ο υπουργός, 'από την πρώτη στιγμή που αναφέρθηκε η πυρκαγιά, από το πρώτο λεπτό, χρησιμοποιήθηκαν τα μέσα, τα πυροσβεστικά αεροσκάφη που βρίσκονταν στην Τανάγρα και στη συνέχεια στην Ελευσίνα. Ο κρατικός μηχανισμός είναι παρών σε αυτόν τον τόπο και όλοι οι τοπικοί φορείς μας ευχαρίστησαν, όχι μόνο για τη διάθεση των μέσων, αλλά και για την καλή οργάνωση και τον συντονισμό όλων των κρατικών φορέων και με τη σύζευξη και με τους άλλους τοπικούς φορείς περιφερειακούς και εθελοντές'.

Σύμφωνα με τον κ. Τόσκα, αποφασίστηκε να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να διευκολυνθούν σε κάποιους τομείς και οι τοπικοί φορείς, ώστε να ενισχυθεί η παροχή άμεσης βοήθειας για την αποκατάσταση των ζημιών.

'Είναι μια μεγάλη πυρκαγιά. Θέλει τον καλύτερο συντονισμό γιατί τα κλιματολογικά φαινόμενα αλλάζουν, μάλλον προς το καλύτερο αυτές τις μέρες, και πιστεύουμε να ελέγξουμε σύντομα την πυρκαγιά', σημείωσε ο κ. Τόσκας.

Χθες πάντως δύο νέα πύρινα μέτωπα ξέσπασαν στο νησί έπειτα από αναζωπυρώσεις. Το ένα προς τη Μονή Γαλατάκη, και το δεύτερο στη Φαράκλα -από όπου ξεκίνησε και η πυρκαγιά το μεσημέρι του Σαββάτου- και κινείται προς τον Αρχάγγελο. Εκεί επιχειρούν μηχανήματα για να ανοίξουν δρόμους, καθώς η περιοχή είναι δύσβατη για τα οχήματα.

Η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή Φαράκλα στις 12.00 το μεσημέρι του Σαββάτου και έφτασε σε λίγες ώρες πάνω από την παραθαλάσσια περιοχή Κατούνια της Λίμνης. Εκτιμάται μάλιστα ότι έχουν καεί περίπου 20.000 στρέμματα δάσους.

'Η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια, αλλά ευτυχώς δεν είχαμε θύματα' ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος βρίσκεται στην Εύβοια, επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου, σημειώνοντας ότι θα ληφθούν άμεσα μέτρα για αποζημιώσεις στους παραγωγούς ρητίνης που μέχρι τώρα δούλευαν στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου