Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ; «ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΜΜΕΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΒΡΗΚΑΝ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ».

beteranizhta.blogspot.gr


ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι ➤ ΤΙ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΤΟ RIA NOVOSTI ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΣΧΑ. ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΚΑΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ
ΜΟΣΧΑ, Δεκέμβριος 30 – RIA Novosti. Η αστυνομία βρήκε το σώμα σε ένα καμένο αυτοκίνητο του αναζητούμενου Έλληνα πρέσβη στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Αυτό αναφέρεται από το πρακτορείο Reuters που με τη σειρά του, αναφέρεται στα μέσα ενημέρωσης της Βραζιλίας.
Νωρίτερα, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε την εξαφάνιση του Έλληνα Πρέσβη στη Βραζιλία Κυριάκου Αμοιρίδη.
AMOIRIDIS1
 Το Τηλεοπτικό κανάλι Globo έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα φωτογραφίες του καμμένου αυτοκινήτου. Σύμφωνα με το κανάλι, το αυτοκίνητο που βρέθηκε στο δήμο της Nova Iguaçu, είναι μισθωμένο από τον πρέσβη και εξαφανίστηκε. Με την εξέταση που θα διεξαχθεί θα προσδιορίσει και την ταυτότητα του νεκρού.
 Η Αστυνομία του ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ Βραζιλίας υποψιάζεται, σύμφωνα με το Reuters, ότι ένα σώμα που ανακαλύφθηκε μέσα σε ένα απανθρακωμένο αυτοκίνητο στο Ρίο ντε Τζανέιρο είναι ο πρέσβης στην Ελλάδα στη Βραζιλία που εξαφανίστηκε πριν από τρεις ημέρες, σύμφωνα με τηλεοπτικό κανάλι Globo την Πέμπτη.
AFTOKINITO-PRESVI2
Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό κάτι περισσότερο για το πώς κατέληξε εκεί ο πρέσβης και ποιος μπορεί να ευθύνεται για τον θάνατό του, όμως η αλήθεια είναι ότι υπήρχε εξαρχής η υποψία για αρνητική κατάληξη της υπόθεσης του Αμοιρίδη που αγνοείτο από τη Δευτέρα, καθώς την αναζήτησή του είχε αναλάβει η υπηρεσία ανθρωποκτονιών του Ρίο ντε Τζανέιρο.
Εκπρόσωπος της βραζιλιάνικης αστυνομίας μιλώντας σε βραζιλιάνικη εφημερίδα είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο ο πρεσβευτής της Ελλάδας στη Μπραζίλια να έχει πέσει θύμα απαγωγής.
«Δεν εργαζόμαστε πάνω στην υπόθεση της απαγωγής», είχε πει ο εκπρόσωπος εξηγώντας ότι οι απαγωγείς θα είχαν ήδη επικοινωνήσει με την οικογένεια του κ. Αμοιρίδη για να ζητήσουν λύτρα.
Ο 59χρονος διπλωμάτης διετέλεσε πρόξενος στο Ρίο από το 2001 ως το 2004, ενώ υπηρετεί πρέσβης στη Βραζιλία από τον Ιανουάριο του 2015.
Πηγή προσκείμενη στην ελληνική πρεσβεία, μιλώντας στην εφημερίδα Folha, είπε ότι η πρεσβεία ενημέρωσε την αστυνομία και το υπουργείο της Βραζιλίας, καθώς και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για την εξαφάνισή του.
Αξιωματούχος ανέφερε πως επικοινώνησε μέσω γραπτών μηνυμάτων με τον πρέσβη το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, επισημαίνοντας πως «δεν ήταν βέβαιος ότι ήταν ο ίδιος που απαντούσε στα μηνύματα».
Η σύζυγός του είχε δηλώσει την εξαφάνισή του στην αστυνομία αφού δεν κατάφερε να επικοινωνήσει μαζί του.
Προς το παρόν ούτε η ελληνική πρεσβεία στη Μπραζίλια, ούτε το ελληνικό προξενείο στο Ρίο έχουν πραγματοποιήσει οποιοδήποτε επίσημο σχόλιο σχετικά με την υπόθεση.
Όλα αυτά σύμφωνα με τα ξένα ΜΜΕ και ενώ το ΜΑΚΕΛΕΙΟ, μέχρι την τελευταία ώρα θα κρατήσει εύλογες επιφυλάξεις για την φερόμενη ως τραγική κατάληξη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου