Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ…. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΟΛΟΙ!!! ΙΔΟΥ ΓΙΑΤΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ…

beteranizhta.blogspot.gr


ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι
Οι Γερμανοί μειώνουν την ανεργία τους με επιστήμονες από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις οποίες έχουν επιβάλει σκληρή λιτότητα, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, αλλά και με μετανάστες από τη Συρία.

Είναι γνωστό πώς η Γερμανία έχει τεράστιες ελλείψεις σε εργατικό προσωπικό, αλλά κυρίως σε επιστημονικό προσωπικό. Η σταθερότητα στην οικονομία της αποτελεί προνόμιο για τις οικονομίες των χωρών που γκρεμίζονται εξαιτίας της δικής της πολιτικής στην Ε.Ε.

Η καταπολέμηση της ανεργίας και η αύξηση του ΑΕΠ είναι τα θετικά που έχει πετύχει το Βερολίνο σε βάρος των άλλων χωρών και συνεχίζουν Μέρκελ και Σόιμπλε στην πολιτική αυτή για να δυναμώσουν ακόμη περισσότερο τη Γερμανία και να αναπτύξουν τον ηγεμονικό της ρόλο όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στον κόσμο.

Αφού πολλοί εύποροι, επιχειρηματίες και βιομήχανοι βρήκαν καταφύγιο για τις καταθέσεις τους στις γερμανικές τράπεζες που μέχρι στιγμής δεν έχουν επηρεασθεί από την κρίση και διατηρούν σε υψηλά επίπεδα τα επιτόκια (αν και βεβαίως έχουν τα περισσότερα τοξικά προϊόντα, τώρα μαζεύουν και το καλύτερο επιστημονικό προσωπικό.

Περισσότεροι από 380.000 νέοι Έλληνες έχουν εγκαταλείψει τη χώρα και έχουν βρει δουλειά στο εξωτερικό. Πολλοί απ’ αυτούς στη Γερμανία και μάλιστα με αρκετά χαμηλότερους μισθούς σε σχέση με τους Γερμανούς της ίδιας ειδικότητας. Όταν στην Ελλάδα η ανεργία έχει φτάσει στο «κόκκινο» πάνω από το 28% επισήμως, αλλά επί της ουσίας πάνω από το 35% τι θα κάνουν οι νέοι επιστήμονες για να επιβιώσουν.

Πρόσφατα μάλιστα εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από την Γερμανία να προσλάβει και στρατιωτικούς από τις Ένοπλες Δυνάμεις των Ευρωπαικών χωρών για να ενισχύσει το σικό της Στρατό. Αυτό μένει μόνο να συμβεί για να καταλάβει κανείς γιατί το Βερολίνο θέλει τον αφοπλισμό του Ελληνικού Στρατού και σφίγγει τη μέγγενη της λιτότητας σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Κύπρος, η Ισπανία, ακόμη και η Ιταλία.

Όπως ανακοινώθηκε λοιπόν η ανεργία στη Γερμανία μειώθηκε περισσότερο απ” ό,τι αναμενόταν τον Δεκέμβριο, με αποτέλεσμα να διατηρηθεί σε χαμηλό ρεκόρ το ποσοστό των ανέργων στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

«Η θετική εξέλιξη που σχετίζεται με την ανεργία συνεχίσθηκε στο τέλος του χρόνου», δήλωσε ο Φρανκ-Γίργκεν Βάιζε, επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Εργασίας. «Η ισχυρή αύξηση στην απασχόληση που καταγραφόταν εδώ και καιρό, επιβραδύνθηκε μετά τους θερινούς μήνες, αλλά η ζήτηση για νέους εργάτες παραμένει σε υψηλό επίπεδο», πρόσθεσε και έδειξε γιατί το Βερολίνο αναζητεί φθηνούς εργάτες στους πρόσφυγες και όσους δεν θέλει τους απελαύνει.

Το εποχικά προσαρμοσμένο σύνολο των ανέργων μειώθηκε κατά 17.000 στα 2,638 εκατομμύρια, ανακοίνωσε το Γραφείο Εργασίας. Το προσαρμοσμένο ποσοστό ανεργίας παρέμεινε στο 6%, στο κατώτερο επίπεδο μετά τη γερμανική επανένωση το 1990.

Εδώ και πολλά χρόνια, το ετήσιο ποσοστό των ανέργων μειώνεται, καθώς έπεσε στο 6,1% το 2016, αφού ήταν προηγουμένως στο 6,4% το 2015, στο 6,7% το 2014 και στο 6,9% το 2013.

Συνολικά κατά το 2016, αριθμός ρεκόρ 43,4 εκατ. ανθρώπων είχε εργασία στη Γερμανία, καθώς η αγορά εργασίας ανθεί σε ένα περιβάλλον συνεχιζόμενης οικονομικής ανόδου, χαμηλών επιτοκίων και αύξησης των κρατικών δαπανών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου