Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017

Κλείνει σχολεία και δρόμους η χιονοθύελλα στην Αττική

beteranizhta.blogspot.gr


ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι
Σοβαρά προβλήματα προκαλεί ήδη η εντεινόμενη κακοκαιρία που πλήττει με ιδιαίτερη σφοδρότητα από τις οκτώ το βράδυ και την Αττική. Ήδη, η κίνηση των οχημάτων ακόμη και σε κεντρικούς δρόμους του λεκανοπεδίου γίνεται με δυσκολία και οι οδηγοί κινούνται υποχρεωτικά με χαμηλές ταχύτητες, ενώ κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τρίτη αρκετά σχολεία της Αττικής λόγω του καιρού. Την ίδια ώρα οι αρμόδιες υπηρεσίες προειδοποιούν τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, αφού λόγω των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού, υπάρχει κίνδυνος ατυχημάτων.

Ήδη από τις εννέα το βράδυ έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης από το ύψος του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, έως το ύψος της λεωφόρου Διονύσου, αλλά και από το 4ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού Αθηνών - Θήβας στο ρεύμα προς τη Θήβα για τα φορτηγά. Για τα υπόλοιπα οχήματα είναι υποχρεωτική η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Υποχρεωτικές είναι οι αλυσίδες και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, καθώς και στην οδό Αγίου Μερκουρίου.

Λίγα λεπτά πριν από τις δέκα το βράδυ διεκόπη η κυκλοφορία στη λεωφόρο Διονύσου από το ύψος του γηπέδου Διονύσου, έως την περιοχή Ανατολή και στη λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ στο ρεύμα προς το καζίνο.

Τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά στην Αττική

Συνεχείς είναι οι ανακοινώσεις των δήμων της Αττικής για τη λειτουργία των σχολείων αύριο. Έως τώρα, έχει ανακοινωθεί ότι θα δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στις παρακάτω περιοχές:
Αναλυτικά, λόγω του χιονιά, της πολύ χαμηλής θερμοκρασίας αλλά και του παγετού δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου Αθηναίων, λόγω της χιονόπτωσης που επικρατεί στην Αθήνα και των προβλέψεων για παγετό τις πρωινές ώρες.

Ο δήμος Αθηναίων με ανακοίνωσή του ζητεί από τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, στις απολύτως αναγκαίες, λόγω του πάγου που αναμένεται να σχηματιστεί σε πεζοδρόμια της πόλης.

Επίσης τονίζει ότι ο μηχανισμός του δήμου, είναι σε ετοιμότητα για την προστασία των άστεγων συμπολιτών μας και συνεργεία του επιχειρούν με ρίψη αλατιού, προκειμένου να μείνουν ανοιχτές οι προσβάσεις στα νοσοκομεία.

Κλειστά θα μείνουν και τα σχολεία του Δήμου Διονύσου (Αγίου Στεφάνου, Άνοιξης, Διονύσου, Δροσιάς, Κρυονερίου, Ροδόπολης, Σταμάτας) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αντίθετα, οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία της Αγίας Παρασκευής, της Πεντέλης αλλά και των Βριλησσίων. Επίσης, κλειστά θα είναι τα σχολεία στην Παλλήνη, την Ανθούσα, τον Γέρακα, τον Κορυδαλλό.

Κλειστά θα παραμείνουν σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Μαραθώνος για αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου: «Τα σχολεία της Δημοτικής Κοινότητας Βαρνάβα, της Τοπικής Κοινότητας Γραμματικού, όλα τα σχολεία της Δημοτικής Κοινότητας Μαραθώνα και το 2° Δημοτικό Σχολείο Νέας Μάκρης. Ανοικτά τα σχολεία της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Μάκρης. Σε περίπτωση που υπάρξει επιδείνωση των καιρικών συνθηκών θα πραγματοποιηθεί νέα

ενημέρωση».

Επιπλέον δεν θα λειτουργήσουν, όλα τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία, σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη!

Όσον αφορά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη κατόπιν συνεννόησης με τις Διευθύντριες και τούς Διευθυντές, των αντίστοιχων Σχολικών Μονάδων, θα λειτουργήσουν κανονικά, με δεδομένη την κατανόησή των διδασκόντων, στην καθυστερημένη προσέλευση μαθητών και μαθητριών, λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών!

Επίσης κανονικά, θα λειτουργήσουν και οι δύο Παιδικοί Σταθμοί, με τις Διευθύντριες των αντίστοιχων μονάδων, να λαμβάνουν με τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, ιδιαίτερη μέριμνα για την διαρκή παραμονή των παιδιών, σε θερμαινόμενους χώρους!

Και τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 10 Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου