Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ...!! ΒΙΝΤΕΟ - ΔΕΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΜΕ ΜΙΑ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ 500 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΝΑ ΥΨΩΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΚΕΠΑΖΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΝΗΣΙ...!! ΒΙΝΤΕΟ

beteranizhta.blogspot.gr


ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι
Παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου γιορτάστηκε προχθές, Τρίτη, στην Κάλυμνο η 70ή επέτειος της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου και η τεράστια ελληνική σημαία των 500 τ.μ. υψώθηκε στο νησί.


Η γαλανόλευκη, παραχωρήθηκε στο ακριτικό νησί, από τη Ζάκυνθο αν και αρχική σκέψη ήταν να δοθεί στην Εθνική Ελλάδας ποδοσφαίρου, αλλά τελικά προτιμήθηκε να δοθεί στην Κάλυμνο για ιστορικούς λόγους.

Η εν λόγω ελληνική σημαία έχει μπει και στο βιβλίο Γκίνες ως η μεγαλύτερη σε επιφάνεια σημαία κράτους, και η κατασκευή της σημαίας ήταν ιδέα του μηχανικού Σταμάτη Λιβέρη και το εγχείρημα είχε χρηματοδοτηθεί εν μέρει από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων που προκήρυξε διαγωνισμό για την δημιουργία καινοτόμων ιδεών.

Ο ιστός τότε στοίχισε 65.000 και το ύφασμα 5.000. Το συνολικό κόστος της κατασκευής ανήλθε στις 100.000 εκ των οποίων τις 30.000 τις προσέφερε η Περιφέρεια. Τα υπόλοιπα έξοδα καλύφθηκαν από τον εμπνευστή της ιδέας.

Δείτε το βίντεο:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου