Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Συνελήφθησαν ανήλικοι ληστές – Μαθητές δημοτικού και γυμνασίου χτυπούσαν ηλικιωμένους

beteranizhta.blogspot.gr


ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι
Μέλη άγριας συμμορίας ληστών που δεν δίσταζε να χτυπά ακόμη και ηλικιωμένους ήταν τρεις ανήλικοι που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στο Μαρούσι. Πρόκειται για έναν μαθητή της έκτης δημοτικού, έναν 14χρονο και έναν 15χρονο που μαζί με δυο ενηλίκους είχαν διαπράξει τέσσερις ληστείες.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες κινούμενοι με αυτοκίνητο αλλά και με μέσα σταθερής τροχιάς, εντόπιζαν τα θύματά τους και με τη χρήση βίας τα λήστευαν.

Συγκεκριμένα, στις περιπτώσεις όπου τα θύματα ήταν ανήλικοι, ένας εκ των δραστών προσέγγιζε αρχικά την παρέα τους και προφασιζόμενος ότι κάποιος από τα θύματα τον είχε χτυπήσει παλαιότερα, τους αποσπούσε την προσοχή, με σκοπό να φτάσουν οι συνεργοί του οι οποίοι με την απειλή χρήση βίας, τους ανάγκαζαν να τους δώσουν τα κινητά τους τηλέφωνα.

Στις περιπτώσεις όπου τα θύματα ήταν ηλικιωμένοι, τα μέλη της σπείρας προσέγγιζαν τα θύματα αποσπώντας την τσάντα τους, ενώ σε περίπτωση αντίστασης, δεν δίσταζαν να τα ξυλοκοπήσουν.

Στην κατοχή τους, βρέθηκαν κλεμμένα κινητά τηλέφωνα τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ κατασχέθηκε και ένα αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς. Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί τέσσερις περιπτώσεις ληστειών στον Γέρακα και στο Μαρούσι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου