Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Αυτός είναι ο δράκος με το ποδήλατο - Προσποιούμενος τον αστυνομικό ασελγούσε σε ανήλικες

beteranizhta.blogspot.gr


ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι
Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 33χρονου δράκου με το ποδήλατο.
Υπενθυμίζεται πως ο 33χρονος συνελήφθη στις 30-3-2017 στην Αθήνα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για αποπλάνηση ανηλίκου.
Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη μεταξύ άλλων και για αποπλάνηση ανηλίκου κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον:
ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟ Εμμανουήλ του Δημητρίου και της Ευαγγελίας, γεννηθέντα στις 24-7-1984 στο Μαρούσι Αττικής
Όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο 33χρονος εντόπιζε ανήλικες μαθήτριες 11 έως 17 ετών και τις ακολουθούσε με ποδήλατο μέχρι την είσοδο των κατοικιών τους.
Προσποιούμενος κάποιες φορές τον αστυνομικό, ισχυριζόταν ότι διενεργεί έρευνα για κλοπή στο σχολείο τους και εξανάγκαζε τις ανήλικες σε σωματική έρευνα ενεργώντας σε βάρος τους ασελγείς πράξεις.
Από το 2011 έως και σήμερα, ο 33χρονος -χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο δράσης- διέπραξε έξι αποπλανήσεις σε βάρος ανήλικων κοριτσιών, σε Πατήσια, Κολωνό, Βοτανικό, Ομόνοια και Άγιο Παντελεήμονα.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ποδήλατα, που χρησιμοποιούσε κατά την παράνομη δράση του.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης δυνάμει του οποίου συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Να σημειωθεί ότι η ΕΛ.ΑΣ θεωρεί πως τα κρούσματα είναι πολλαπλάσια, ωστόσο σε τέτοιες περιπτώσεις ο φόβος των θυμάτων οδηγεί στην απόκρυψη των περιστατικών.
Ο φερόμενος ως δράστης ήταν γνωστός στις αστυνομικές Αρχές, αφού είχε μπει στις φυλακές Τρίπολης από 13/10/12 έως 5/4/13 για βιασμό ενήλικης και στις φυλακές Μαλανδρίνου από 10/11/13 έως 11/4/14 για ληστεία.
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία της ανηλικότητας και του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική του δράση καθώς με τις πράξεις αυτές προσβάλλεται το έννομο αγαθό της ανθρώπινης αξίας καθώς επίσης αποσκοπεί και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό ομοειδών εγκλημάτων που πιθανότατα τέλεσε σε βάρος άλλων θυμάτων.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς και 210-6476370 της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων, και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Πηγή:   www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου