Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

" Η απατη στις ταβερνες με τα ψητα"

beteranizhta.blogspot.gr


ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι
Είναι σύνηθες φαινόμενο που συμβαίνει στο 99,9% των ταβερνών να μας κλέβουν όταν παραγγέλνομαι ψητά που πωλούνται με το κιλό όπως π.χ. τα παϊδάκια. τα ζυγίζουν και τα χρεώνουν ωμά και με υπερβολικές τιμές γύρω στα 28-30 ευρώ το κιλό ενώ ο νόμος λέει ότι πρέπει να...
ζυγίζονται πάντα ψημένα. είναι συγκεκριμένα το άρθρο 178 της αγορανομικής διάταξης και σας παραθέτω το πλήρες κείμενο " Αγορανομικές Διατάξεις - Άρθρο 178 17.04.08
 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ  ΝΟΜΟ  ΕΔΩ  >>>>ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

Υποχρεώσεις κατά την προσφορά φαγητών και φρούτων με το χιλιόγραμμο

1. Ψάρια, που σερβίρονται μαγειρεμένα με το χιλιόγραμμο, ζυγίζονται ωμά και πρέπει να συνοδεύονται με σημείωμα, στο οποίο αναγράφεται το ακριβές βάρος του ωμού και η τιμή του ως μαγειρεμένο.

2. Κέντρα και καταστήματα, εφ' όσον προσφέρουν κρέατα ψητά και της ώρας, πουλερικά, κοκορέτσι, με το χιλιόγραμμο, υποχρεούνται να ζυγίζουν αυτά ψημένα και όχι ωμά και να τα συνοδεύουν με σημείωμα στο οποίο να αναγράφεται το ακριβές βάρος ψημένου και η τιμή του.

3. Το σημείωμα, όπως αναφέρεται στις προηγούμενες παραγράφους, πρέπει να συνοδεύει το σχετικό φαγητό κατά το σερβίρισμα και τοποθετείται στην άκρη της πιατέλας.

4. Στις περιπτώσεις που σερβίρονται φρούτα σε φρουτιέρα που περιέχει περισσότερες από μία μερίδες, πρέπει να συνοδεύονται με σημείωμα που τοποθετείται στην φρουτιέρα και στο οποίο αναγράφεται ο αριθμός των μερίδων και η συνολική αξία τους.

5. Όλα τα φαγητά ή φρούτα, που προσφέρονται από εστιατόρια και λοιπά παρόμοια καταστήματα πρέπει να αναγράφονται στους τιμοκαταλόγους, που τηρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Αγορανομικού Κώδικα, με την αντίστοιχη τιμή τους κατά μερίδα ή χιλιόγραμμο.

6. Σε περίπτωση που το ίδιο είδος εστιατορίου ( φαγητό, σαλάτα, κ.λ.π. ) προσφέρεται σε περισσότερες από μία μερίδες, κάθε μερίδα πρέπει να είναι σε χωριστό πιάτο και απαγορεύεται η προσφορά όλων των μερίδων μαζί σε μεγάλο πιάτο ( πιατέλα, δίσκο, κ.λ.π. ). "

Η τιμή που γράφει στον κατάλογο και η οποία σύμφωνα με το νόμο έχει ελεγχθεί από τον υπεύθυνο της αγορανομίας αφορά σε τιμή κιλού που ζυγίζεται σύμφωνα με την παραπάνω διάταξη και όχι ωμού όπως κάνουν στις ταβέρνες και για να καταλάβετε πόσο μας κλέβουν 1 κιλό ψημένου κρέατος σε παϊδάκι αρνίσιο είναι 1600 γραμμάρια άψητου κρέατος!!!

Είναι καιρός να αντιδράσουμε και εμείς λίγο για να μην μας πιάνουνε κορόιδα όλοι οι επιτήδειοι και αν δεν θέλουν να σας ακούσουνε γράψετε το παραπονακι σας στο τριπλότυπον που θα πρεπε να υπάρχει σε κάθε κατάστημα και το αντίγραφο που θα έχετε κρατήσει κάντε ένα κόπο να το πάτε στην νομαρχία και αστε τους να φάνε ένα προστιμο κοντά στις 3.000 ευρώ για να δούμε αν θα συμμορφωθούν μετά ή όχι! Δεν γίνεται να σεβόμαστε τους άλλους και να μη μιλάμε ενώ στην ουσία αισχροκερδουν πάνο στην δική μας πλάτη, εκτός βέβαια αν νομίζετε ότι έχουμε λεφτα για πεταμα!"

http://kepka.org/



7 σχόλια:

  1. Μιχάλη φίλε μου, εδώ δεν υπάρχει πλέον κράτος, έχουμε γίνει η Σομαλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΛΕΒΕΝΤΕΣ!!! ΠΑΝΤΑ ΣΩΣΤΟΙ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στον χασάπη τα ζυγιζετε επίσης ψημένα? Άκου βλακεία! !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η διάταξη αναφέρεται σε καταστήματα που πωλούν κρέατα ψητά. Ο δικός σου χασάπης αυτό κάνει ;

      Διαγραφή
    2. Ο χασαπης δεν στα χρεωνει με 30 ευρω το κιλο.μου φαινεται δεν καταλαβες την αναρτηση

      Διαγραφή
    3. Το κανουν ετσι οπως τα λεει η αναρτηση το βλεπω καθε μερα με τα ματια μου

      Διαγραφή
    4. Το βλεπω καθε μερα με τα ματια μου λεει αληθεια η αναρτηση παμε για φουντο

      Διαγραφή