Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Νέα πρόκληση της Άγκυρας: Ελικόπτερο τύπου Sikorsky S-70 πετούσε επί μισή ώρα γύρω από τη Λέσβο

beteranizhta.blogspot.gr


ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι
Σε νέα προκλητική ενέργεια προέβη σήμερα η Άγκυρα. Τουρκικό ελικόπτερο τύπου Sikorsky S-70 πετούσε το μεσημέρι σχεδόν επί μισή ώρα γύρω από τη Λέσβο και στη συνέχεια δύο ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη επιφυλακής το προσέγγισαν, το αναγνώρισαν και το αναχαίτισαν εικονικά!

Το περιστατικό ξεκίνησε στις 14:16 το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν το τουρκικό Sikorsky μπήκε στο FIR Αθηνών από την περιοχή βόρεια της Λέσβου και στη συνέχεια παραβίασε τον ελληνικό εναέριο χώρο. Η πτήση του τουρκικού ελικοπτέρου που κινήθηκε πολύ κοντά στις ακτές της Λέσβου διήρκεσε μέχρι τις 14:44, όταν το S-70 βγήκε από τον ελληνικό από την περιοχή νότια του νησιού.
Ενδεικτικό της τουρκικής επιθετικότητας ότι οι χειριστές του τουρκικού Sikorsky δεν απομακρύνθηκαν από τον ελληνικό εναέριο χώρο ακόμη κι όταν το ελικόπτερό τους αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε εικονικά από δύο ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη επιφυλακής.

Λίγο μετά την προσέγγιση των ελληνικών μαχητικών με το τουρκικό Sikorsky στην περιοχή της Λέσβου εμφανίστηκαν δύο οπλισμένα τουρκικά F-16 τα οποία παραβίασαν δύο φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο και ενεπλάκησαν σε δύο εικονικές αερομαχίες με τα ελληνικά μαχητικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου