Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017

ΚΑΙ ΔΕΡΜΑΤΙΝΟΙ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΓΙΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ...!!! 1.400.000 ΕΥΡΩ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΧΩΡΙΟ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΝΤΕΡ ΓΡΑΦΕΙ ΑΚΟΜΗ...!!! ΕΣΥ ΠΕΙΝΑ... ΠΕΙΝΑ ΘΥΜΑ ΕΛΛΗΝΑ...!!!!

beteranizhta.blogspot.gr


ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι
Χωρίς την παρουσία του Γιάννη Μουζάλα και χωρίς την παρουσία του Δήμου Κατερίνης εγκαινιάστηκε σήμερα το μεσημέρι το χωριό των μεταναστών στην Κάτω Μηλιά Πιερίας.
Σε 2-3 εβδομάδες αναμένονται οι πρώτοι λαθρομετανάστες!

1.400.000 ευρώ κόστισαν μέχρι στιγμής οι εγκαταστάσεις, χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι εργασίες. Το ποσό το έβαλε η Γερμανική κυβέρνηση και διάφοροι ιδιώτες-χορηγοί της ADRA, της ΜΚΟ που έχει αναλάβει την γενική διεύθυνση του χωριού.

Πλήρες εξοπλισμένα και επιπλωμένα σπιτάκια με ηλιακά, κλιματιστικά, κουζίνες κ.α. περιμένουν να υποδεχτούν τους πρώτους πρόσφυγες.

Έχει προβλεφθεί χώρος αναψυχής και γήπεδα μπάσκετ-βόλεϊ-ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με όσα μας δήλωσε ο Διευθυντής της ADRA αναμένουν 400-500 πρόσφυγες οι οποίοι θα έρθουν σταδιακά στην περιοχή μας.

Θα ακολουθηθεί μια διαδικασία μέσω της οποίας κάποιοι πρόσφυγες θα μεταβούν όταν τακτοποιηθούν τα χαρτιά τους στο εξωτερικό, όσοι θέλουν θα επιστρέψουν στην ΣΥΡΙΑ όταν τελειώσει ο πόλεμος... (Χλωμό να τελειώσει ο πόλεμος, χλωμότερο να θέλει κάποιος από τους πρόσφυγες να γυρίσει πίσω...), και οι περισσότεροι θα μείνουν στην χώρα μας και ίσως στην περιοχή μας, μιας και το πρόγραμμα εγκατάστασης προσφύγων σε διαμερίσματα της Κατερίνης συνεχίζεται με γοργό ρυθμό!


Οι ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ που θα έρθουν στην Κάτω Μηλιά θα είναι κατά το μεγαλύτερο ποσοστό από Λέσβο-Χίο.

Οι πρόσφυγες θα είναι υπεύθυνοι για την καθαριότητα και την καλή λειτουργία του χωριού...

Θα είναι ελεύθεροι να μεταβαίνουν όπου επιθυμούν.

Το χρονοδιάγραμμα της ADRA προβλέπει ότι μετά από 1-1,5 χρόνο η ΜΚΟ θα αποχωρήσει από το χωριό και η λειτουργία του θα παραδοθεί στην τοπική κοινωνία...

Έξω από την είσοδο του χωριού θα υπάρχει μόνιμη αστυνομική δύναμη.

Το παρών στα εγκαίνια έδωσαν αρκετά μέλη της ADRA τόσο από την Κατερίνη όσο και από άλλες πόλεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου