Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Κιλκίς: 45χρονος «έσβησε» αβοήθητος σε καφετέρια επειδή άργησε το ασθενοφόρο

beteranizhta.blogspot.gr


ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι
Κιλκίς: 45χρονος «έσβησε» αβοήθητος σε καφετέρια επειδή άργησε το ασθενοφόρο
Ένα τραγικό περιστατικό που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία
Ένας 45χρονος πολίτης εξέπνευσε "στα χέρια" φίλων του σε καφετέρια του Κιλκίς, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, ύστερα από καρδιακό επεισόδιο κι αφού οι αγωνιώδεις κλήσεις θαμώνων της καφετέριας προς το ΕΚΑΒ δεν είχαν ανταπόκριση.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο eidisis.gr, που επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες, το τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα ως εξής: Σε καφετέρια του Κιλκίς, επί της πλατείας Ειρήνης, γύρω στις 23.00 το βράδυ της Τετάρτης, ο άτυχος άνδρας που δεν καταγόταν, αλλά εργαζόταν σε επιχείρηση του νομού, παρακολουθούσε ποδοσφαιρικό αγώνα (Μονακό-Γιουβέντους). Κάποια στιγμή πρόλαβε να πει μόνο ότι δεν αισθάνεται καλά και ζήτησε βοήθεια. Φίλοι και θαμώνες του καταστήματος κινητοποιήθηκαν και κάλεσαν αμέσως το ΕΚΑΒ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το κέντρο του ΕΚΑΒ - η κλήση απευθύνεται στο κέντρο Θεσσαλονίκης καθώς  δεν υπάρχει αντίστοιχο στο Κιλκίς - αφού ζήτησε διευκρινίσεις "που βρίσκεται η πλατεία Ειρήνης" όπου προσκλήθηκε, απάντησε ότι "το ασθενοφόρο έρχεται".

Πέρασαν κάποια λεπτά κι ενώ ο ασθενής θαμώνας κυριολεκτικά "έσβηνε" οι φίλοι και θαμώνες τηλεφώνησαν ξανά στο ΕΚΑΒ. Και πάλι η απάντηση ήταν πως "το ασθενοφόρο έρχεται". Το ασθενοφόρο όμως δεν ερχόταν και ύστερα από 15 λεπτά από το πρώτο τηλεφώνημα επιχείρησαν και τρίτο. Για να εισπράξουν την απάντηση: Δεν υπάρχει διαθέσιμο ασθενοφόρο γιατί τα δυο που υπάρχουν βρίσκονται σε διακομιδές ισάριθμων περιστατικών σε δυο χωριά του Κιλκίς.

Η κατάληξη ήταν τραγική. Ο ασθενής μεταφέρθηκε με Ι.Χ. αυτοκίνητο στο Νοσοκομείο Κιλκίς με συνοδεία πολλών φίλων και θαμώνων της καφετέριας κι εκεί  παρά τις προσπάθειες επί ημίωρο των γιατρών να τον επαναφέρουν στη ζωή,  διαπιστώθηκε ο θάνατός του.  Τα ακριβή αίτια του θανάτου θα γίνουν γνωστά ύστερα από τη νεκροψία που θα γίνει.

Πηγή: eidisis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου