Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Έπιασαν Βούλγαρο μέλος σπείρας απατεώνων με τα τροχαία

beteranizhta.blogspot.gr


ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι
Μία 65χρονη γυναίκα προσποιήθηκε ότι συμφώνησε να δώσει τα χρήματα και ειδοποίησε τους... πραγματικούς αστυνομικούς
Η ψυχραιμία μιας 65χρονης γυναίκας από περιοχή του Δήμου Φαιστού, που δεν αιφνιδιάστηκε όταν άκουσε στο τηλέφωνο ότι το παιδί της είχε τάχα προκαλέσει τροχαίο, βοήθησε τους αστυνομικούς του τμήματος Μοιρών να βάλουν στο χέρι τον «εισπράκτορα» μιας σπείρας απατεώνων οι οποίοι είχαν ήδη εξαπατήσει μια ηλικιωμένη και είχαν αποπειραθεί να εξαπατήσουν άλλες τρεις.

Η 65χρονη προσποιήθηκε ότι συμφώνησε, όταν μια άγνωστη γυναίκα επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της παριστάνοντας την αστυνομικό και απαίτησε 20.000 ευρώ για να αποφύγει την εμπλοκή με την δικαιοσύνη το παιδί της. Όμως, ειδοποίησε τους... πραγματικούς αστυνομικούς και οργανώθηκε επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθη ο 25χρονος Βούλγαρος που πήγε να παραλάβει τα χρήματα.

Στην προανάκριση αποκαλύφθηκε ότι την ίδια μέρα, μαζί με άλλον έναν άνδρα και τη γυναίκα συνεργό του, είχαν προσπαθήσει να αποσπάσουν χρήματα από μια 56χρονη χωρίς να τα καταφέρουν. Σε άλλες τρεις απόπειρες που διέπραξαν από τις 5 ως τις 7 Απριλίου, προσπάθησαν να αποσπάσουν 70.000 ευρώ. Όμως, εξαπάτησαν μόνο μια 79χρονη που τους έδωσε 350 ευρώ! Ο αλλοδαπός παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας κατηγορούμενος για απόπειρα απάτης και η προανάκριση συνεχίζεται για την σύλληψη των συνεργών του και για να εξακριβωθούν και άλλες περιπτώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου