Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Ο περήφανος Εύζωνας εξομολογείται: Γιατί δάκρυσα στην Αδελαΐδα ΦΩΤΟ

beteranizhta.blogspot.gr


ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι
Ο φωτογραφικός φακός έπιασε το αυθόρμητο δάκρυ του Εύζωνα στη μακρινή Αδελαΐδα της Αυστραλίας και με την ταχύτητα που διακρίνει το διαδίκτυο αυτό ταξίδεψε σε κάθε άκρη της γης προκαλώντας συγκίνηση και θαυμασμό.

Ο 25χρονος εύζωνας Κωνσταντίνος Λούσιας δάκρυσε όταν  ο επίσκοπος Δορυλαίου κ. Νίκανδρος στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας μίλησε για τις δύσκολες ώρες που βιώνει η Ελλάδα και εξήρε τον πατριωτισμό και το ήθος των ευζώνων.
Ο περήφανος Εύζωνας εξομολογείται
Ο 25χρονος μιλά για πρώτη φορά μετά το περιστατικό που τον έκανε viral στην εφημερίδα Έθνος και στην δημοσιογράφο Θάλεια Γαλανοπούλου και εξηγεί γιατί δάκρυσε.
Η δημοσιογράφος του Έθνους συνάντησε τον 25χρονο στο κτίριο που στεγάζει την προεδρική φρουρά στην Ηρώδου Αττικού, λίγες ώρες αφού επέστρεψε από το μακρινό ταξίδι στην Αυστραλία όπου εκπροσώπησε την Ελλάδα μαζί με άλλα οκτώ μέλη της προεδρικής φρουράς. Οι Εύζωνες έφτασαν εκεί μετά από εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου προς το στρατιωτικό γραφείο της Προεδρίας, το οποίο αφού εξέτασε το αίτημα του Ιδρύματος Ελληνικών Σπουδών στην Αδελαΐδα και της Ελληνικής κοινότητας Νέας Νότιας Ουαλίας στο Σίδνεϊ υλοποίησε πρόγραμμα επισκέψεων. Να σημειωθεί πως όλα τα έξοδα της αποστολής καλύφθηκαν από την ομογένεια.
«Έζησα μια μοναδική εμπειρία. Από την πρώτη στιγμή που φθάσαμε στο αεροδρόμιο μας υποδέχθηκαν με αγάπη και καλοσύνη», λέει ο Κωνσταντίνος Λούσιας. «Εκείνη τη στιγμή με συγκίνησαν τα λόγια του ιερέα για τους Εύζωνες γιατί συγχρόνως σκεφτόμουν την αγάπη που εισέπραξα από τους ομογενείς, το παιδικό μου όνειρο να γίνω εύζωνας και όλη την πορεία μου στην Προεδρική Φρουρά με τις μοναδικές εμπειρίες που έχω ζήσει. Γι αυτό δάκρυσα», εξηγεί με αφοπλιστική ειλικρίνεια.
Ερωτηθείς αν κλαίει συχνά απάντησε χωρίς δεύτερη σκέψη: «Ναι, είμαι άνθρωπος που συγκινούμαι». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου