Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ! Στην Κολομβία τα κλοπιμαία από τα ιατρικά νοσοκομεία

beteranizhta.blogspot.gr


ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι
Τέσσερις Κολομβιανοί είναι οι δράστες της κλοπής ιατρικών μηχανημάτων από τα νοσοκομεία Άγιος Σάββας, Λάρισας, Λαμίας και Βόλου. Οι δράστες βρίσκονται σε χώρα της Λατινικής Αμερικής ενώ η ΕΛΑΣ εντόπισε ένα μέρος των μηχανημάτων που θα επιστραφούν στα νοσοκομεία από όπου επκλάπησαν.

Την πολύκροτη υπόθεση εξιχνίασε η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής (ΔΑΑ), ενώ αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η ενημέρωση από τον διευθυντή της ΔΑΑ Χρήστο Παπαζαφείρη.

Εξιχνιάστηκαν οι κλοπές ιατρικών μηχανημάτων από τα νοσοκομεία Άγιος Σάββας, Λάρισας, Λαμίας και Βόλου. Όπως διαπίστωσαν οι ελληνικές Αρχές, πίσω από τις διαρρήξεις στα τέσσερα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας βρίσκεται σπείρα Κολομβιανών.

Η αποκάλυψη αυτή έγινε κατά την διάρκεια παρουσίασης για το κύκλωμα ναρκωτικών στην Κω, ενώ όπως έγινε γνωστό, αυτή τη στιγμή οι δράστες έχουν διαφύγει σε χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μηχανήματα που εκλάπησαν μεταφέρθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος τους στην Κολομβία, ενώ ένα μικρό μέρος τους, που συνέβαλε και στην διαλεύκανση στης υπόθεσης, βρίσκονται ακόμα στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, για την υπόθεση έχουν ταυτοποιηθεί τρεις υπήκοοι Κολομβίας, ηλικίας 20, 37 και 50 ετών, ενώ σε χώρα της Λατινικής Αμερικής έχουν κατασχεθεί τέσσερα ιατρικά μηχανήματα, που προέρχονται από το Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» στην Αθήνα και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Οι Κολομβιανοί δράστες που ταυτοποιήθηκαν:

την 15 Μαΐου 2017 αφαίρεσαν από το Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», ιατρικό εξοπλισμό, συνολικής αξίας άνω των 500.000 ευρώ,
το χρονικό διάστημα από 19 έως 22 Μαΐου 2017, από τα Γενικά Νοσοκομεία Λαμίας και Λάρισας αφαίρεσαν εξοπλισμό συνολικής αξίας 115.000 ευρώ και
την 21 Μαΐου 2017, από το γαστρεντερολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, αφαίρεσαν (2) γαστροσκόπια.
Μάλιστα, όπως γνωστοποίησε ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, Χρήστος Παπαζαφείρης τα μηχανήματα που βρέθηκαν θα επιστραφούν στα νοσοκομεία όπου ανήκουν.

Η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου