Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017

ΔΕΧΘΗΚΑΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ 20 Β ΡΟΜΑ ! 2 αστυνομικοί τραυματίες από επίθεση Β. Ρομά

beteranizhta.blogspot.gr


ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι
Απρόσμενη εξέλιξη είχε η παρέμβαση της αστυνομίας στη συνοικία της Ν. Σμύρνης στη Λάρισα μετά από καταγγελία για διατάραξη κοινής ησυχίας τα ξημερώματα της Κυριακής.

Το πλήρωμα του περιπολικού που επιλήφθηκε του περιστατικού, δέχθηκε την επίθεση νεαρών ανδρών, πάνω από 20, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό των 2 αστυνομικών και τη μεταφορά τους στο Νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει ήδη στην ταυτοποίηση δύο τουλάχιστον ατόμων που συμμετείχαν στην επίθεση και συνεχίζει τις έρευνές της.
Σε ανακοίνωσή της για το περιστατικό η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας αναφέρει:

«Η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας καταδικάζει την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε σήμερα 23-7-2017 ώρα 07:00, πλήρωμα περιπολικού της Άμεσης Δράσης, στη συνοικία της Νέας Σμύρνης, από περίπου είκοσι (20) Ρομά, με αποτέλεσμα το τραυματισμό του και τη διακομιδή του στο Νοσοκομείο.

Οι παραβατικές συμπεριφορές στη περιοχή από, κυρίως, νεαρούς Ρομά, βαίνουν σταθερά αυξανόμενες. Ως θεσμικοί εκπρόσωποι των Αστυνομικών δηλώνουμε απερίφραστα ότι επ’ ουδενί δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε τη δημιουργία «άβατων» στη περιοχή μας.

Ζητούμε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας την εφαρμογή ενός σοβαρού σχεδίου αστυνόμευσης της περιοχής, το οποίο δε θα εφαρμόζεται κατά το δοκούν, ανάλογα με το αν έχει ποδοσφαιρικό αγώνα ή άλλα μέτρα.

Ζητούμε από τους τοπικούς άρχοντες να στηρίξουν τη προσπάθεια της Αστυνομίας, δείχνοντας με τη στάση τους τη μηδενική ανοχή της Πολιτείας σε φαινόμενα ανομίας και ότι πλέον η ηρεμία και ο σεβασμός των δικαιωμάτων των υπολοίπων κατοίκων της περιοχής είναι υπεράνω των εκλογών και των ψήφων……

Τα ανωτέρω θα πρέπει να καταστήσουν σαφές στους «ψευτόνταήδες», ότι στα πλαίσια της Δημοκρατίας, σεβασμός και δικαιώματα είναι έννοιες αμφίδρομες, που δεν αφορούν μόνο τον Αστυνομικό, αλλά και τον ελεγχόμενο, καθώς επίσης ότι η συντεταγμένη Πολιτεία θα είναι αμείλικτη μαζί τους και εφόσον δεν αλλάξουν συμπεριφορά, θα υπάρχει μηδενική ανοχή και τα κρατητήρια θα γίνουν δεύτερο σπίτι τους.

Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στους συναδέλφους, δηλώνοντας την αμέριστη στήριξή μας, σε ότι χρειαστούν».

 www.ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου