Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Κάηκαν σπίτια σε Κότρωνα και Σκουτάρι! Μαίνεται η πυρκαγιά στη Μάνη

beteranizhta.blogspot.gr


ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι
Νεότερη ενημέρωση: Πλοία του Λιμενικού περιμένουν έγκριση για να μεταφέρουν ηλικιωμένους -κυρίως- κατοίκους των πληγέντων χωριών σε ασφαλές μέρος

Νεότερη ενημέρωση: Η φωτιά έφτασε στο Σκουτάρι! Καίγεται σπίτι αυτή την ώρα!

Νεότερη ενημέρωση: Σύμφωνα με πληροφορίες κάηκε το αυτοκίνητο του δημάρχου Αν. Μάνης Π. Ανδρεάκου ενώ προσπαθούσε να προσεγγίσει στον Κότρωνα. Ο ίδιος γλίτωσε χάρη στην επέμβαση των πυροσβεστών. Στην περιοχή βρίσκεται η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδ. Τζανετέα, ο δήμαρχος Αν Μάνης Π.Ανδρεάκος, ο βουλευτής Θ. Δαβάκης, ο διευθυντής του ΚΥ Αρεόπολης Αν. Μαριόλης και το σύνολο των περιφερειακών συμβούλων της Λακωνίας. Νερά διανέμονται σε κατοίκους της περιοχής στο ΚΥ Αρεόπολης. Συχνές είναι οι διακοπές ρεύματος, με αποκτέλεσμα τουρίστες να εγκαταλείπουν τα καταλύματά τους.

Νεότερη ενημέρωση: Καίγονται σπίτια και στον οικισμό Παρασυρός. Η φωτιά κατευθύνεται προς Σκουτάρι από τη μια πλευρά και προς το όρος Σαγιά από την άλλη. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 5 μποφόρ τουλάχιστον. Επιχειρούν επίγειες και ενάεριες δυνάμεις, αποτελούν από ελικόπτερο Σινούκ και αεροπλάνα. Η κατάσταση μοιάζει πολύ δύσκολη αυτή τη στιγμή.

Αρχική ενημέρωση: Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το Σάββατο (1/7) στον Πύρριχο Αν. Μάνης.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του "Λακωνικού Τύπου" η φωτιά έχει κάψει σπίτια στον Κότρωνα και στον οικισμό Χαλικιά Βάττα, ενώ έχει επεκταθεί προς Φλομοχώρι. Πάντως, μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να απειλούνται ανθρώπινες ζωές.

Η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη λόγω των ανέμων και οι ισχυές πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου