Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ! Επαναφορά των ερασιτεχνικών αδειών αλιείας ανακοίνωσε ο Αποστόλου

beteranizhta.blogspot.gr


ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι
Το ΥΠΑΑΤ επαναφέρει την υποχρεωτική έκδοση ερασιτεχνικών αδειών αλιείας, και τη δημιουργία μητρώου ερασιτεχνών αλιέων, προσθέτοντας ένα ακόμα χαράτσι στον πολίτη.

Σύμφωνα με άρθρο του Υπ. Αγρ. Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, στην Εφημερίδα των Συντακτών, μεταξύ των άλλων, εξήγγειλε την επανέκδοση των ερασιτεχνικών αδειών αλιείας, με πρόσχημα τη βιωσιμότητα των ιχθυοαποθεμάτων.

"Παράλληλα, προσανατολιζόμαστε στην επαναφορά των ερασιτεχνικών αδειών αλιείας και στη δημιουργία μητρώου ερασιτεχνών αλιέων. Με αυτόν τον τρόπο θα υπάρξει μια πιο ολιστική προσέγγιση για τη βιωσιμότητα των ιχθυοαποθεμάτων, καθώς σήμερα, κανείς δεν γνωρίζει πόσοι είναι οι ερασιτέχνες αλιείς και ποιος ο αντίκτυπός τους στα ιχθυοαποθέματα" αναφέρεται σχετικά...

Το πρόβλημα. Τι θα ισχύσει με τις πανάκριβες άδειες αλιείας ερασιτεχνικών σκαφών ;
Να θυμίσουμε πως οι ερασιτεχνικές άδειες αλιείας είχαν καταργηθεί εδώ και 4 - 5 χρόνια, το υπουργείο όμως τις επαναφέρει, αναγκάζοντας τον ερασιτέχνη αλιέα να βάλει χοντρά το χέρι στην τσέπη, ειδικά εάν ψαρεύει με βάρκα.

Η έκδοση άδειας αλιείας ερασιτεχνικού σκάφους, κόστιζε ανάλογα με την ιπποδύναμη  την πρώτη φορά που την εξέδιδε ο κάτοχος της και στη συνέχεια η ανανέωση της κόστιζε ένα συμβολικό παράβολο της τάξης των 20,00 € περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου