Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Ανάκληση 5 εκατ. οχημάτων στο μεγαλύτερο σκάνδαλο αυτοκινητοβιομηχανίας

beteranizhta.blogspot.gr


ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι ➤ Tο νέο σκάνδαλο που πλήττει την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αναγκάζει τις εταιρείες κολοσσούς να αναλάβουν πρωτοβουλίες σε μια προσπάθεια να… «τραβήξουν χειρόφρενο» στο αρνητικό κλίμα.


BMW, Mercedes-Benz & VW Group προχωρούν σε άμεση ανάκληση 5 εκατομμυρίων ντίζελ αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στην Γερμανία, προκειμένου να κάνουν αναβαθμίσεις λογισμικού και έτσι να μειώσουν τις εκπομπές μονοξειδίου του αζώτου έως και 30%, σε μοντέλα Euro 5 & Euro 6.

Στις περιπτώσεις όπου δεν είναι εφικτό να βελτιωθούν οι εκπομπές ρύπων, έχει κατατεθεί η σκέψη για επιδότηση ανταλλαγής-απόσυρσης από τις ίδιες τις εταιρείες, ώστε οι ιδιοκτήτες να αγοράζουν άλλο καινούργιο αυτοκίνητο.


 Στα 500 εκατομμύρια ευρώ κοστολογείται το συγκεκριμένο σχέδιο με τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες να θέλουν πάση θυσία να αποφύγουν ενδεχόμενους αποκλεισμούς ντίζελ αυτοκινήτων, σενάριο με τεράστιες οικονομικές συνέπειες για τις ίδιες.

Παράλληλα έχει εκφραστεί και η σκέψη πως η ανάκληση είναι πολύ πιθανό να επεκταθεί και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Όλη η Ευρώπη έχει αυτή την περίοδο στραμμένα τα βλέμματα στη Γερμανία σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα όλων των εποχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου