Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

«ΕΜΦΥΛΙΟΣ» στα Διαβατά: ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ δεν θέλουν άλλους ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου!

beteranizhta.blogspot.gr


ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι
«Ανταρσία» με καθιστική διαμαρτυρία στην είσοδο του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων, στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, πραγματοποιούν μετανάστες και πρόσφυγες, που λένε ότι δεν θέλουν στη δομή μετανάστες που έφτασαν από νησιά του Αιγαίου.
Όπως εξήγησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπεύθυνος για τη διαχείριση του Προσφυγικού, Περιφερειακός Συντονιστής Βόρειας Ελλάδας και Ηπείρου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκος Ράγκος, η διαμαρτυρία ξεκίνησε όταν ανακοινώθηκε ότι θα αφιχθούν από τα νησιά, για φιλοξενία στη δομή, άλλα 27 άτομα.
«Αντέδρασαν τότε κάποιοι γιατί δεν θέλουν να μοιραστούν τον χώρο που μένουν, το κοντέινερ, με άλλα άτομα. Όμως οι χώροι φιλοξενίας είναι «δυάρια» -το κάθε κοντέινερ έχει δύο ξεχωριστά δωμάτια και κοινή κουζίνα και μπάνιο- και τους είχαμε ξεκαθαρίσει ότι θα έπρεπε να τους μοιραστούν» ανέφερε ο κ. Ράγκος.
Διευκρίνισε μάλιστα ότι πρόκειται για περιπτώσεις όπου σε ένα κοντέινερ μένει μόνο του είτε ένα ζευγάρι είτε μία τριμελής οικογένεια που δεν θέλουν να παραχωρήσουν το δεύτερο δωμάτιο σε άλλα άτομα.
«Ενημερώθηκαν λοιπόν ότι θα αφιχθούν σήμερα 27 πρόσφυγες από νησιά και ξεκίνησαν τη διαμαρτυρία γιατί δεν θέλουν να μοιραστούν τα κοντέινερ» σημείωσε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου