Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Και ο καιρός… τρελάθηκε! Μετά τον καύσωνα έρχεται χαλάζι!

beteranizhta.blogspot.gr


ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι
Σε υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία για ένα διήμερο σε όλη τη χωρά. Πιο αναλυτικά οι μέγιστες τιμές θα φθάσουν κατά τόπους τους 40oC και 41οC κατά τόπους στα δυτικά ηπειρωτικά, ενώ στα νησιά του Ιονίου θα καταγραφούν θερμοκρασίες 37oC με 38oC.


Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από την Παρασκευή αναμένεται η θερμοκρασία να κυμανθεί μεταξύ 39oC και 40oC, ενώ το Σάββατο ο υδράργυρος θα δείξει 40oC και κατά τόπους 41oC.

Το φαινόμενο της ζέστης θα υποχωρήσει από το Σάββατο, αρχικά από τα δυτικά της χώρας, ενώ και την Κυριακή θα δροσίσει στις υπόλοιπες περιοχές. Μάλιστα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, αναμένονται από το Σάββατο βροχές και καταιγίδες που τοπικά θα είναι έντονες και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους, ακόμη και χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά:

Παρασκευή
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά με πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε υψηλά επίπεδα κυρίως στο ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Σάββατο
Καιρός: στα βόρεια τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα με σποραδικούς όμβρους και καταιγίδες. τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα και θα συνοδεύονται από ισχυρούς άνεμους και χαλαζοπτώσεις. στην υπόλοιπη χωρά γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά το απόγευμα και πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο ιόνιο 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα δυτικά. στην υπόλοιπη χωρά θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

Κυριακή
Καιρός: στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με όμβρους η σποραδικές καταιγίδες .τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα κυρίως στην κεντρική-ανατολική Μακεδονία και το βόρειο αιγαίο και θα συνοδεύονται από ισχυρούς άνεμους και χαλαζοπτώσεις. εξασθένηση από το βράδυ. Στην υπόλοιπη χωρά γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι-απόγευμα και πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε βαθμιαία πτώση από βορρά προς νότο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου