Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017

Βρέθηκε ο μάγκας που έβαλε στη θέση του τον mr Jumbo Βακάκη: Είμαι ο "κακομαθημένος" που σε έκανε πλούσιο, να σου θυμίσω...

ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ


ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι
Ο δημοσιογράφος Νίκος Συρίγος γράφει για την σοκαριστική δήλωση του Mr Jumbo ότι ο ελληνικός λαός είναι κακομαθημένος...
Ήδη οι δηλώσεις του Απόστολου Βακάκη, ιδιοκτήτη των Jumbo αλλά και οι διαφημίσεις της εταιρείας του έχουν προκαλέσει τσουνάμι

αντιδράσεων – Χωρίς κανένα ίχνος μεταμέλειας για τις προκλητικές διαφημίσεις που έχουν προκαλέσει τσουνάμι αντιδράσεων στην ελληνική κοινωνία, ο κ. Απόστολος Βακάκης, ιδιοκτήτης των Jumbo επιτίθεται κατά του ελληνικού λαού χαρακτηρίζοντάς τον «κακομαθημένο λαό».

Είναι λίγες οι φορές που σκέφτομαι τόσο πολύ να πατήσω τα πλήκτρα…

Στην περίπτωση του Βακάκη, του Mr Jumbo, όπως είναι γνωστός, ο λόγος που το σκέφτομαι είναι ο σεβασμός στον vεkpό γιο του.

Σέβομαι απίστευτα τους γονείς που χάνουν το παιδί τους.

Δεν θα΄θελα ποτέ να βρεθώ στη θέση τους, όπως και κανένας γονιός.

Πίστευα μάλιστα ότι ένας άνθρωπος που περνάει τόσο πόνο κι ένα τέτοιο σοκ, μηδενίζει αν μη τι άλλο την αλαζονεία του…

Προφανώς ο Βακάκης, είναι εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα.

Ο Βακάκης, λοιπόν, ο Mr Jumbo, χαρακτήρισε τον ελληνικό λαό «κακομαθημένο».

Υπηρετούμε, λέει, πτωχευμένες ιδέες…

Δεν μας είπε ποιες ιδέες ακριβώς θεωρεί πτωχευμένες αλλά φανταζόμαστε όλοι που αναφέρεται…

Μάλλον δεν φανταζόμαστε, ξέρουμε, από τη στιγμή που ο Βακάκης μίλησε για κακομαθημένους Έλληνες για συγκεκριμένο λόγο.

 Για τη σφοδρή, σφοδρότατη αντίδραση του κόσμου, στις πρόσφατες διαφημίσεις του Jumbo.

Μιας εταιρίας που απευθύνεται κυρίως σε παιδιά, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να φτιάξει διαφημιστικό σποτ, όπου ο Βαγγέλης με τον Μανόλη, πάνε ως ζευγάρι στο μαγαζί του Βακάκη για να ψωνίσουν.

Προφανώς και είναι δικαίωμα τους, όπως ενός ζευγαριού ή μιας οικογένειας, κανονικής, που αποτελείται από τον μπαμπά, την μαμά και τα παιδιά… Το έχουμε πει πολλάκις. Ουδείς έχει πρόβλημα με τις επιλογές του άλλου. Προσωπικά έχω όμως πρόβλημα με όλη αυτή την προπαγάνδα και τον… προσηλυτισμό.

Έχω πρόβλημα με όλο αυτό το σύστημα, στο οποίο προφανώς ανήκει και ο Βακάκης, να επιβάλλει την άποψη ότι το να είναι ζευγάρι ο Βαγγέλης με τον Μανόλη είναι κάτι όχι απλά φυσιολογικό αλλά και προοδευτικό και σούπερ ουάου.

Έχω πρόβλημα με το ότι όποιος εκφράζει την αντίθετη άποψη ή έστω την αμφιβολία ότι «παιδιά, δεν είναι και τόσο φυσιολογικό να πάρει ο Βαγγέλης τον Μανόλη», γίνεται όχι απλά στόχος αλλά «βαφτίζεται» από ομοφοβικός μέχρι φασίστας… Έχω πρόβλημα να χαρακτηρίζουν «πτωχευμένες» ιδέες όπως η οικογένεια, η θρησκεία και η πατρίδα…

Και ναι, έχω τεράστιο πρόβλημα που ο Βακάκης και ο κάθε Βακάκης, που γίνεται πλούσιος από την ευαισθησία του Έλληνα γονιού προς τα παιδιά του, αντί να λέει και ευχαριστώ στον Έλληνα που τον κάνει πλούσιο από το υστέρημα του, να τον λέει και «κακομαθημένο».

Πόσο μάλλον επειδή ο Έλληνας αντέδρασε σε μια διαφημιστική καμπάνια και δεν δέχτηκε ότι είναι «πρόοδος», αυτό που θέλει σώνει και καλά να μας… φορέσει ως προοδευτικό (και) ο Βακάκης.

 Θα έγραφα κι άλλα, αλλά σέβομαι το παλικάρι που έφυγε, με τον τρόπο που έφυγε… Και το παλικάρι και όσους «έφυγαν» μαζί του… Σεβασμός. Μια λέξη, που προφανώς έχει ξεχάσει ο Mr Jumbo.

Ας του το θυμίσει κάποιος... Ή ακόμα καλύτερα ας του το θυμίσουμε όλοι μαζί, εμείς οι… κακομαθημένοι!

Τι; Δεν υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια;

3 σχόλια :

 1. Συμφωνω απολυτα για οτι αφορα τις συγκεκριμενες διαφημισεις και το μηνυμα που θελουν να περασουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ισως δικαιολογείται μετά τη συμφορά που τον έχει βρει αλλά και αυτή που έσπειρε ο γιος του φεύγοντας...
  Το φορτίο είναι βαρύ και μάλλον ασήκωτο....
  Δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για το ποιος φταίει, ούτε αν είναι προοδευτικό να αφήνουμε αυτοκίνητο που πιάνει 300 km/h με λάστιχα 10ετίας...
  Προφανώς αισθάνεται να τον βαραίνουν πολλά και από κάπου προσπαθεί να πιαστεί, έτσι του βγαίνει αυτό.
  Τι να πει κανείς δεν εξηγείται αλλιώς...
  Δεν θα αναφερθώ στα σκουπίδια/διαφημίσεις, αλλά ούτε και θα ξαναπατήσω στα "καταστήματά του" .
  Δεν επιτρέπεται να μπαίνει στο σαλόνι μου και να "διαπαιδαγωγεί" τα παιδιά μου κατ' αυτό τον τρόπο και να εγώ να χρηματοδοτώ τις ανοησίες που εκφράζουν μια μικρή μειονότητα της κοινωνίας μας.
  Ωστόσο, ως πατέρας τριών μικρών παιδιών, του εύχομαι ειλικρινά να βρει τη δύναμη που χρειάζεται για να σταθεί στο ύψος που πρέπει και να μην προσπαθεί να κρατηθεί από πυροτεχνήματα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κακομαθημένοι είναι αυτοί που δεν υπολογίζουν κανέναν και δεν σέβονται κανέναν. Ο κόσμος πάει στα τζαμπο γιατί θεωρούν ότι είναι ελληνική επιχείρηση και την υποστηρίζουν. Ο κύριος αυτός αν νομίζει ότι είναι κακομαθημένος ο έλληνας να πάρει την επιχείρησή του στην τανζανία και σε άλλες χώρες. Για να συνετιστεί και να ζητήσει συγνώμη προτείνω στους έλληνες που εννοεί κακομαθημένους να μην πατήσουν το πόδι τους στα τζαμπο. Υπάρχουν πολλά καταστήματα σαν τα τζάμπο. Όσο για τον γιο του ναι είναι κρίμα αλλά να μην έτρεχε αυτός από τον πατέρα του πίρε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή