Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Χρόνια Πολλά Πατρίδα,Υπάρχει ελπίδα !!! Μια δασκάλα σύνχρονη "ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ

beteranizhta.blogspot.gr


ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι ➤ Χρόνια Πολλά Πατρίδα,Υπάρχει ελπίδα.

Μια δασκάλα σύνχρονη "ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ" η Θεσσαλονικιά Μαρία Τσιαλέρα  παρελαύνει στο ακριτικό νησί των Αρκιών μαζί με τον μικρό και μοναδικό μαθητή Χρήστο Καμπόσο.

Η Μαρία μόνη της διάλεξε και αποφάσισε να μεταβεί στους Αρκιούς,για να διδάξει τον έναν και μοναδικό μαθητή.Η Δασκάλα αυτή έμαθε να φτυαρίζει μέσα στην μπετονιέρα ουρανό, θάλασσα και χώμα και να χτίζει Έλληνες,σε ένα νησάκι που βρίσκεται 170 ναυτικά μίλια απο την Αθήνα και αποτελεί το νοτιότερο άκρο της Ευρώπης,στο οποίο διαμένουν 42 κάτοικοι.


"Αυτή την δασκάλα θέλω για καθηγήτρια Πανεπιστημίου,τον μαθητή και τους γονείς του απαλλάσσω απο κάθε εκπαιδευτική δαπάνη,τους κατοίκους που θα τιμήσουν την μέρα και θα παρακολουθήσουν και χειροκροτήσουν δασκάλα και μαθητή,απο κάθε φορολογική επιβάρυνση".

Η κα Τσιαλέρα φανερά συγκινημένη μίλησε στο LIFO.gr  μας είχε περιγράψει  πώς ο μικρός της μαθητής σήκωσε όλο ενθουσιασμό τη σημαία.

Έχοντας ήδη 18 χρονία πορείας ως παιδαγωγός, η κα Τσιαλέρα βρέθηκε φέτος στο ακριτικό νησί για πρώτη φορά και κλήθηκε να γίνει η δασκάλα του μοναδικού μαθητή. Κι όμως, λέει πως είναι πολύ ευτυχισμένη και πως δεν αισθάνεται καθόλου μοναξιά καθώς οι κάτοικοι του νησιού την έχουν αγκαλιάσει και την αγαπάνε. «Νιώθω πως εδώ είναι το σπίτι μου», λέει.

 Η σχέση της με τον μικρό μαθητή είναι άριστη και μας είπε πως είναι ο Χρήστος είναι ένα εξαιρετικό παιδί που έχει όρεξη για μάθηση αν και οι δυσκολίες είναι πολλές γιατί δεν μπορούν να βάλουν ούτε τηλεόραση, ούτε ίντερνετ.

ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ στα ιδανικά σου και τα πιστεύω σου για την Ελλάδα που σου δίδαξαν οι γονείς σου.

Ζήτω το Έθνος.
Ζήτω η Ελλάδα μας.
Ζήτω η 25 Μαρτίου 1821...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΤΡΙΔΑ.

Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου