Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Βρέθηκε η σορός του άτυχου πιλότου από ψαράδες

beteranizhta.blogspot.gr


ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι ➤ Το πλήρωμα ενός αλιευτικού σκάφους από τη Σκύρο εντόπισε τη σορό του άτυχου πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας, Γιώργου Μπαλταδώρου, καθώς και μερικά από τα συντρίμμια του Μιράζ 2000-5.


Ο δήμαρχος Σκύρου Μίλτος Χατζηγιαννάκης επιβεβαίωσε την είδηση και τις πληροφορίες  ότι δεν πρόλαβε να αντιδράσει.

Υπενθυμίζεται πως χθες εντοπίστηκαν στην περιοχή των ερευνών η κάσκα του άτυχου χειριστή, η μικρή σωστική λέμβος και το κιτ επιβίωσης που διέθεται το Mirage στο cockpit.

Πολλοί ψαράδες από το νησί αλλά και από τα κοντινά νησιά πήραν μέρος στις έρευνες καθώς το επέτρεψαν οι καιρικές συνθήκες.

Στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας εξετάζεται η σορός του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, ο οποίος έχασε τη ζωή του χθες (12.04.2018) έπειτα από τη συντριβή του μαχητικού αεροσκάφους τύπου Mirage 2000-5 στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Σκύρου.

Ψάχνουν στο βυθό του Αιγαίου για το μαύρο κουτί του μοιραίου Mirage
Τώρα στη θαλάσσια περιοχή περίπου 9 μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι έρευνες για τον εντοπισμό του καθίσματος του μοιραίου Mirage 2000-5.

Στο κάθισμα του χειριστή του μαχητικού βρίσκεται ο καταγραφέας των δεδομένων της πτήσης. Από το καταγραφέα τα μέλη της Επιτροπής Διερεύνησης του δυστυχήματος θα μπορέσουν να αναλύσουν τα δεδομένα της πτήσης του μαχητικού και κυρίως να εντοπίσουν τι ακριβώς συνέβη τα μοιραία δευτερόλεπτα πριν τη συντριβή του Mirage που είχε αποτέλεσμα τη «βουτιά θανάτου».

Γι αυτό ομάδα δυτών προχωράει σε κατάδυση στο σημείο της συντριβής προκειμένου να εντοπίσει το «μαύρο κουτί» του μαχητικού αεροσκάφους της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη εντοπίστηκαν κάποια από τα συντρίμμια του αεροσκάφους. Οι διασώστες που έφτασαν στο σημείο της συντριβής εντόπισαν η κάσκα του άτυχου χειριστή, η μικρή σωστική λέμβος και το κιτ επιβίωσης που διέθετε το Mirage στο cockpit.

Την ίδια στιγμή εκτιμάται πως το κουφάρι του Mirage 2000-5 βρίσκεται σε βάθος 300 μέτρων.

Το μαύρο κουτί αναμένεται να δώσει απαντήσεις

Το μοιραίο Mirage 2000-5 πετούσε σε αρκετά χαμηλό ύψος, κάτω των 6.000 ποδών ή των 2.000 μέτρων καθώς όταν προσέγγισε την 135 Σμηναρχία της Σκύρου στην περιοχή επικρατούσε υψηλής πυκνότητας υγρασία που περιόριζε δραστικά την ορατότητα. Αυτό φέρεται να δυσχέρανε σημαντικά τα δεδομένα της πτήσης και να προκάλεσε στον εμπειρότατο σμηναγό ένα είδος παραίσθησης αναφορικά με την πραγματική θέση του αεροσκάφους. Αν έχει συμβεί αυτό τότε ο ο 34χρονος Σμηναγός (Ι) Γιώργος Μπαταδώρος νόμιζε ότι η κατεύθυνση που ακολουθούσε με βάση τα όργανα πλοήγησης δεν ήταν η σωστή και «διόρθωσε» την δήθεν λανθασμένη πορεία, με αποτέλεσμα να συντριβεί.

Ωστόσο σύμφωνα και με το iefimerida, μέχρι να εντοπιστεί ο καταγραφέας πτήσης και να αναλυθούν τα δεδομένα, παραμένει στο τραπέζι και το σενάριο ο άτυχος χειριστής είτε υπέστη κάτι αιφνίδιο. Γι αυτό δεν πρόλαβε να εκτιμήσει έγκαιρα τον επερχόμενο κίνδυνο, λόγω του πολύ χαμηλού ύψους που δεν του άφησε περιθώριο αλλαγής πορείας και ανύψωσης.


Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου