Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ….!!! Μεταθέτουν ΚΟΥΚΛΑΤΖΗ και ΜΗΤΡΕΤΩΔΗ στην Ελληνική Διπλωματική Υπηρεσία, τους τοποθετούν προφανώς σε Προξενείο ή Πρεσβεία στην τουρκία και αναγκάζουν τους τούρκους να τους απελευθερώσουν…!!!

 ΚΟΥΚΛΑΤΖΗ και ΜΗΤΡΕΤΩΔΗ


ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι ➤ Έναν “άσσο” στο μανίκι της φαίνεται πως θα αποκτήσει η υπεράσπιση των δυο Ελλήνων Στρατιωτικών στον αγώνα για την απελευθέρωσή τους, η οποία προσκρούει στην μόνιμη επωδό των Τουρκικών Αρχών περί μη υπαρξης διεύθυνσης κατοικίας στην Τουρκία.

Οπως αναφέρει το onalert, η αναμενόμενη απόφαση του ΣΑΓΕ για την εξτρά αποζημίωσή τους ως υπηρετούντες σε αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων στο εξωτερικό και ενδεχόμενα στην ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία στην Τουρκία, θα καταρρίψει ένα από τα νομικά επιχειρήματα των δικαστικών αρχών της γείτονος, ανοίγοντας το δρόμο για την αποφυλάκισή τους.


Η τοποθέτησή τους στην Ελληνική Διπλωματική Αντιπροσωπεία αυτομάτως τους δίνει την πολυπόθητη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας στην Τουρκία. Έτσι θα καταρριφθεί ένα από τα επιχειρήματα των Τουρκικών Δικαστικών Αρχών, στα οποία βασίζουν τις απορριπτικές αποφάσεις στα αιτήματα απελευθέρωσής τους.

Σε κάθε περίπτωση μετά την σχετική πρόταση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνου Καμμένου και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη, τρέχουν ήδη οι σχετικές διαδικασίες και στην επικείμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων θα δοθεί δια περιφοράς η τυπική έγκριση.

Με αυτή θα καταστεί εφικτή η καταβολή στον ανθυπολοχαγό Άγγελου Μητρετώδη και τον Λοχία ΕΠ-ΟΠ η αποζημίωση που λαμβάνουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που συμμετέχουν στις αποστολές του Εξωτερικού. Ταυτόχρονα γίνονται και οι απαραίτητες ενέργειες για την οριστικοποίηση του κονδυλίου που θα απαιτηθεί για την κάλυψη της σχετικής δαπάνης που θα προκύψει. Πρόκειται πάντως για μια διαδικασία που συνολικά θα έχει τυπικό χαρακτήρα καθώς αποτελεί ειλημμένη απόφαση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Άλλωστε όπως ανέφεραν πηγές του ΥΕΘΑ όταν και έγινε γνωστή η συγκεκριμένη απόφαση, ο στόχος της είναι διττός: να εκπεμπφθεί το μήνυμα ότι η πατρίδα δεν εγκαταλείπει κανένα μέλος της και ταυτόχρονα να αποτελέσει μια τονωτική ένεση ηθικού στα δυο στελέχη μας που συμπληρώνουν 70 (και πλέον) ημέρες κράτησης.


Πηγή ➤ stoxos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου