Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Φυλάκιση, πρόστιμο & απέλαση για τον Τούρκο που πέρασε τα σύνορα στον Εβρο

beteranizhta.blogspot.gr


ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι ➤ Ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ επέβαλε το δικαστήριο Ορεστιάδας σήμερα στον Τούρκο που πέρασε χθες τα σύνορα με το εκσκαπτικό του μηχάνημα.

Ο Τούρκος θα παραμείνει κρατούμενος στο αστυνομικό τμήμα Ορεστιάδας μέχρι να εφαρμοστεί η απόφαση για την απέλασή του, κάτι το οποίο, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, θα γίνει μέσα στο επόμενο διήμερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τούρκος υποστήριξε σήμερα στο δικαστήριο ότι είνα εργαζόμενος του δήμου Αδριανούπολης τα τελευταία 10 χρόνια και ότι δούλευε από χθες το πρωί με το εκσκαπτικό του μηχάνημα γύρω από το τελωνείο και δεν κατάλαβε πώς πέρασε τα σύνορα.

Υποστήριξε ότι ήταν μια ομάδα εργαζομένων και ότι ο υπεύθυνός του τού είχε δώσει εντολή να στρίψει δεξιά αλλά εκείνος έκανε λάθος και κινήθηκε ευθεία και έτσι βρέθηκε στην ελληνική πλευρά.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι ο Τούρκος δεν κατάλαβε ότι οι στρατιώτες που του έκαναν σήμα να σταματήσει ήταν Έλληνες. Υποστήριξε ότι αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για Έλληνες μόνο όταν σταμάτησε και συνομίλησε μαζί τους.

Στην ερώτηση αν υπήρχε συγκεκριμένο σχέδιο βάσει του οποίου έκαναν τη γεώτρηση και σε πόσα μέτρα ακριβώς από το ελληνικό φυλάκιο γινόταν, ο Τούρκος συλληφθείς δεν έδωσε καμία απάντηση.

Όσον αφορά το εκσκαπτικό μηχάνημα, έχει κατασχθεί καθώς δεν προσκομίστηκαν στο δικαστήριο τα έγγραφα που δείχνουν ότι ανήκει στον δήμο Αδριανούπολης.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου