Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

ΣΚΛΗΡΟ ΒΙΝΤΕΟ !ΦΡΙΚΗ!! ΗΠΑ: Πέτα το μαχαίρι του φώναζαν μα αυτός έκοβε τον λαιμό της γυναίκας

ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ


ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοιΠέτα το μαχαίρι του φώναζαν μα αυτός έκοβε τον λαιμό της γυναίκας.Τους σκότωσαν και τους δυο.Δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι το διαφορετικό;Κανείς δεν θα μάθει.Το αποτέλεσμα ειναι ο κακοποιός και η όμηρος να πέσουν νεκροί απο τα πυρά της αστυνομίας.
Η πραγματικότητα στους δρόμους μιας αμερικανικής μεγαλούπολης είναι σκληρή και πολλές φορές έχει τραγική κατάληξη όπως είχε η αναμέτρηση ενός εγκληματία με τρεις αστυνομικούς που τον καταδίωξαν στο Λος Άντζελες, αφού μια αθώα γυναίκα την οποία είχε πιάσει όμηρο ο δράστης εν τέλει σκοτώθηκε από αυτούς που έπρεπε να την προστατέψουν ακριβώς επειδή προσπάθησαν να την σώσουν!

Το περιστατικό συνέβη στις 16 Ιουνίου και καταγράφηκε από τις κάμερες που φορούσαν στις στολές τους οι αστυνομικοί. Στις ΗΠΑ έχει γίνει υποχρεωτική η χρήση κάμερας από τους αστυνομικούς διότι με αυτόν τον τρόπο είναι εφικτό στην Δικαιοσύνη να έχει γνώση του τι ακριβώς συμβαίνει έξω στους δρόμους.

Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από το ίδιο το αστυνομικό τμήμα της περιοχής εχτές.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι τοπικές Αρχές, οι αστυνομικοί καταδίωξαν τον άνδρα μετά από καταγγελία που δέχθηκαν ότι μαχαίρωσε την πρώην κοπέλα του.

Στο βίντεο, εμφανίζεται ο σεσημασμένος Γκιγιέρμο Πέρεζ, έξω από ένα κατάστημα, να περικυκλώνεται από αστυνομικούς.

Ο 32χρονος αρπάζει την 49χρονη Ελίζαμπεθ Τόλισον, που στέκεται κοντά του, βάζοντας το μαχαίρι του στον λαιμό της και απειλεί ότι θα την σκοτώσει εάν δεν τον αφήσουν να φύγει.

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στις προθέσεις του LAPD το οποίο θεωρείται από τις πιο σκληροπυρηνικές αμερικανικές αστυνομικές δυνάμεις ξεπερνώντας ακόμα και το πασίγνωστο NYPD της Νέας Υόρκης.

Παρά τις εντολές των αστυνομικών να ρίξει το μαχαίρι στο έδαφος και να ελευθερώσει τη γυναίκα, ο Πέρεζ όχι με πρωτοφανή αγριότητα και άγνοια κινδύνου ξεκίνησε να κόβει με το μαχαίρι το λαιμό της 49χρονης.

Τότε οι αστυνομικοί ξεκίνησαν να πυροβολούν και 18 σφαίρες βρήκαν τον εγκληματία. Δύο όμως σφαίρες πέτυχαν και την όμηρο με αποτέλεσμα να την σκοτώσουν.

«Αισθανόμαστε απέραντη θλίψη για το περιστατικό αλλά δεν γινόταν αλλιώς. Η κατάσταση αυτή ήταν ο χειρότερος εφιάλτης κάθε αστυνομικού» δήλωσε εχθές εκπρόσωπος του ΑΤ του Λος Άντζελες.

Η αλήθεια είναι πως δεν είχαν άλλη επιλογή έπρεπε να πυροβολήσουν, ούτε διέθεταν χρόνο για να σκεφτούν κάτι άλλο,η απόφαση έπρεπε να είναι άμεση και γρήγορη.

Ρίσκαραν ελπίζοντας να μην πετύχουν την όμηρο, θα μπορούσαν με λίγη τύχη να μην την πετύχουν.

Πάντως το περιστατικό δείχνει ότι κάποιες φορές, όσο και αν ακολουθάς τους κανόνες εμπλοκής, δεν είναι εφικτό να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, η πραγματικότητα πάντα ξεπερνάει τους προγραμματισμούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου