Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

«Μην υποτιμάτε τους μπαμπάδες»: Το κείμενο μιας μαμάς που πρέπει να διαβάσετε

ΟΜΑΔΑ  ΖΗΤΑ  ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ


ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι ➤Όλοι λίγο-πολύ έχουμε ακούσει διάφορα... εις βάρος των μπαμπάδων...
Οι μπαμπάδες δυσκολεύονται να αλλάξουν μια πάνα, δεν μπορούν να ταΐσουν σωστά το μωρό τους, δεν μπορούν να κάνουν δύο πράγματα ταυτόχρονα και άλλα πολλά «δεν». Και ναι, ας το παραδεχτούμε, έχουμε γελάσει κιόλας.
«Μην υποτιμάτε τους μπαμπάδες»: Το κείμενο μιας μαμάς που πρέπει να διαβάσετε

Η Kristina Kuzmic είναι μαμά και blogger που ανεβάζει αστεία βίντεο στο Youtube που αφορούν τους γονείς. Σε δημοσίευση στον προσωπικό της προφίλ στο facebook, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αρνήθηκε να φτιάξει ένα βίντεο που θα υποτιμούσε τους μπαμπάδες:

«Κατά καιρούς, μου έχει ζητηθεί να φτιάξω βιντεάκια που "κοροϊδεύουν" τους μπαμπάδες. Αν και συνειδητοποιώ ότι το να κάνουμε τους μπαμπάδες να μοιάζουν ανίκανοι ή ανώριμοι να μεγαλώνουν παιδιά, είναι αρκετά δημοφιλές στο ίντερνετ και γενικά στα social media, δεν πρόκειται να το κάνω ποτέ γιατί:

1. Για τον ίδιο λόγο που δεν θα κορόιδευα και τις μαμάδες. Υποστηρίζω όλους τους γονείς.

2.  Δεν πιστεύω ότι υποτιμώντας κάποιον, του δίνουμε την ευκαιρία να κάνει καλύτερη δουλειά. Ίσα-ίσα, θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα (όπως έχω ξαναπεί: το να νιώθει ανίκανος κανείς, δεν τον βοηθάει σε τίποτα).

3.  Έχω γιους που μπορεί στο μέλλον να γίνουν μπαμπάδες και αρνούμαι να δημιουργήσω οποιοδήποτε περιεχόμενο που θα κάνει τα αγόρια μου να πιστεύουν ότι οι άντρες ως σύζυγοι και μπαμπάδες είναι λιγότεροι ικανοί απ’ τις γυναίκες.

Κανένας γονιός δεν είναι τέλειος. Αυτό ισχύει τόσο για τις μαμάδες όσο και για τους μπαμπάδες. Και αν οι άντρες μιλούσαν με τον τρόπο που μιλάνε οι γυναίκες για τους μπαμπάδες, θα θεωρούταν το λιγότερο απαράδεκτο. Γι’ αυτό, λοιπόν, ας θεωρούμε απαράδεκτο να βάζουμε ταμπέλα σε ένα ολόκληρο φύλο, χαρακτηρίζοντάς το ανεπαρκές.

Και μπαμπάδες, παρακαλώ να ξέρετε ότι μετράτε!»

To μήνυμά της είχε τεράστια απήχηση και έβαλε πολλές γυναίκες και κυρίως μαμάδες, σε σκέψεις και όχι άδικα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου