Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

Η φρεγάτα Λήμνος όπως φαίνεται τους τον ακούμπησε, η φρεγάτα των τούρκων κατέληξε με σοβαρές ζημιές.



ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι ➤ Η φρεγάτα Λήμνος είναι στο επίκεντρο σήμερα μετά τις πληροφορίες για όσα έγιναν χθες με φρεγάτα των Τούρκων στην περιοχή που συγκεντρώνονται πολλές δυνάμεις και υπάρχει ένταση με το Oruc Reis.

Η φρεγάτα Λήμνος είναι στο επίκεντρο σήμερα, καθώς όπως φαίνεται {ακούμπησε} με φρεγάτα των τούρκων και η δεύτερη κατέληξε με σοβαρές ζημιές.

Ταυτόχρονα, συμμαχική ναυτική παρουσία αναμένεται τις επόμενες ώρες στην περιοχή «28» της Νοτιοανατολικής Μεσογείου που τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχει μετατραπεί σε πεδίο έντασης μεταξύ τουρκικών και ελληνικών πολεμικών πλοίων μετά την απόφαση της Άγκυρας να διεξάγει έρευνες στην περιοχή.

Η συμμαχική παρουσία έρχεται λίγες μόλις ώρες μετά το ναυτικό ατύχημα που προκλήθηκε στην περιοχή κατά την πρόσκρουση τουρκικού πλοίου με την φρεγάτα «Λήμνος».

Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες του Δήμου Βερύκιου για το iEidiseis.gr η ελληνική φρεγάτα ήταν από δεξιά όταν ο... κυματισμός ή η αδεξιότητα ή η πρόκληση του Τούρκου κυβερνήτη έφερε το πλοίο του στην πλωτή του «Λήμνος» με αποτέλεσμα το «ράμφος» της ελληνικής φρεγάτας να χτυπήσει το τουρκικό πλοίο στην κοιλιά και να του προκαλέσει μεγάλη ζημιά με αποτέλεσμα να αποσυρθεί από την περιοχή με ρυμουλκό.

Μετά το ναυτικό επεισόδιο και οι δυο πλευρές κράτησαν χαμηλούς τόνους και στο πνεύμα αυτό κινήθηκε το διάγγελμα του πρωθυπουργού ο οποίος μίλησε για τον κίνδυνο ατυχήματος στο Αιγαίο!

Το όνομα ΛΗΜΝΟΣ δόθηκε σε ανάμνηση της νικηφόρου ναυμαχίας του Ελληνικού Στόλου που διεξήχθη την 5 Ιανουαρίου του 1913, πλησίον των ακτών του ομώνυμου νησιού. Οι νικηφόρες ναυμαχίες (ΕΛΛΗΣ και ΛΗΜΝΟΥ) του Ελληνικού Στόλου υπό τον Ναύαρχο Παύλο Κουντουριώτη, κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους, ήταν αυτές που εξασφάλισαν την Ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο.

Η Φ/Γ ΛΗΜΝΟΣ είναι το τρίτο διαδοχικά πλοίο του ΠΝ το οποίο φέρνει το όνομα ΛΗΜΝΟΣ.

Άμεση ενημέρωση τώρα και στο Google News - Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Το πρώτο ήταν το πρώην Αμερικάνικο θωρηκτό MISSISSIPPI το οποίο ναυπηγήθηκε το έτος 1905 και αγοράσθηκε από την Ελληνική Κυβέρνηση το καλοκαίρι του 1914. Έλαβε μέρος στις Ναυτικές Επιχειρήσεις του Ά Παγκοσμίου Πολέμου και στις Επιχειρήσεις στη χερσόνησο της Κριμαίας το 1919. Παροπλίστηκε το 1932. Το δεύτερο ήταν αρματαγωγό, το οποίο παραχωρήθηκε το 1943 από την Αμερικάνικη στην Ελληνική Κυβέρνηση για την ενίσχυση του μαχόμενου κατά τον ΄Β Παγκόσμιο Πόλεμο Ελληνικού Ναυτικού. Συμμετείχε στις αποβάσεις του ΑΝΤΖΙΟ (Ιανουάριος 1944) και Νοτίου Γαλλίας (Αύγουστος 1944). Παροπλίστηκε το 1977.

Η φρεγάτα Λήμνος ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία Koninklijka Maatschappij de Schelde στο Vlissingen της Ολλανδίας, μαζί με την Φ/Γ ΕΛΛΗ, μετά από παραγγελία του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού. Η σύμβαση για την απόκτηση του πλοίου υπογράφηκε στην Αθήνα τον Ιούλιο του 1981 και η ύψωση της Ελληνικής σημαίας έγινε στο Vlissingen την 18 η Σεπτεμβρίου 1982, με πρώτο κυβερνήτη τον Αντιπλοίαρχο Ν.Θεμελίδη ΠΝ. Η Φ/Γ ΛΗΜΝΟΣ κατέπλευσε στην Ελλάδα στις 5 Νοεμβρίου 1982 και έκτοτε συμμετέχει ενεργά στις αποστολές του ΑΣ. Έχει συμμετάσχει σε εθνικές και συμμαχικές ασκήσεις.

Επίσης έχει λάβει επιτυχώς μέρος στις ακόλουθες επιχειρήσεις :

Dessert Shield και Dessert Storm (1990-91).

ΙΦΙΤΟΣ στο πλαίσιο της ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων 2004.

Ocean Shield (2010).

Unified Protector (2011).

Active Endeavour (2011)

Τα χαρακτηριστικά

Διαστάσεις: 130,5/14,6/6,2 μέτρα

Εκτόπισμα: 3.630 τόν.

Πρόωση: COGOG , 2 Α/Σ RR Olympus (ισχύς 56.800 H P ) - 2 Α/Σ RR Tyne 10 (ισχύς 10800 ΗΡ).

Ταχύτητα: 30 κόμβοι

Πλήρωμα: 198

Οπλισμός: 2 πυροβόλα 76χιλ. ΟTΟ Melara, 2 συστήματα εγγύς προστασίας Phalanx, σύστημα Κ/Β Ε.Ε. Harpoon και Ε/Α Sea Sparrow. Επίσης Α/Υ τορπίλες και σύστημα ΗΝ αντίμετρων.

Πηγή ➤www.ieidiseis.gr//https://www.armyvoice.gr//www.sigmalive.com//https://www.makeleio.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου