Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Παρίσι: Ήταν στο Παγκράτι ο εγκέφαλος των Τζιχαντιστών που αιματοκύλησαν τη Γαλλία; - Γιατί ξέφυγε;

beteranizhta.blogspot.


ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι blog➤

- Επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής σε διαμέρισμα στο Παγκράτι
- Βρήκαν μόνο το κινητό του καταζητούμενου για τρομοκρατικές επιθέσεις
- Ένας Αλγερινός συγκάτοικός του εκδόθηκε από την Ελλάδα στο Βέλγιο
- Πότε μπήκε στην Ελλάδα και που μπορεί να βρίσκεται τώρα ο μακελάρης του Παρισιού
- Θεωρείται ένας από τους πιο σκληρούς δήμιους του ISIS

Ο διαβόητος Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, ο 27χρονος Βέλγος που πλέον θεωρείται ότι είναι ο εγκέφαλος της τρομοκρατικής επίθεσης των φανατικών τζιχαντιστών στο Παρίσι φαίνεται ότι πέρασε από την Ελλάδα, εντοπίστηκε στην περιοχή του Παγκρατίου αλλά αν και καταδιωκόμενος κατάφερε την τελευταία στιγμή να διαφύγει.
Οι Γαλλικές αρχές έχουν ήδη στείλει στην Ελλάδα όλα τα βιομετρικά χαρακτηριστικά του υπερ-καταζητούμενου τζιχαντιστή τρομοκράτη. Πλέον όλες οι πύλες εισόδου και εξόδου από τη χώρα επιτηρούνται. Υπάρχουν φόβοι ότι ο 27χρονος Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ ίσως επιχειρήσει να βρει καταφύγιο στην Ελλάδα, είτε να διέλθει από τη χώρα μας με προορισμό τη Συρία και το χαλιφάτο του ISIS.
Άλλωστε, σύμφωνα με τα στοιχεία, δεν θα είναι η πρώτη φορά. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ τον περασμένο Ιανουάριο, όταν οι βελγικές αρχές είχαν καταφέρει να αποτρέψουν ένα τρομοκρατικό χτύπημα των τζιχαντιστών στο Βέλγιο, ήταν στην Ελλάδα για κάποιο διάστημα. Οι Βέλγοι είχαν ενημερώσει τις ελληνικές αρχές πως ένας εκ των συλληφθέντων στο Βέλγιο είχε τηλεφωνικές επαφές με τον αδελφό του ο οποίος φερόταν να έχει ρόλο συντονιστή και χρηματοδότη της ομάδας των τρομοκρατών.
Το σήμα του συντονιστή τρομοκράτη οδηγούσε στην Ελλάδα. Αμέσως σήμανε συναγερμός και έτσι εντοπίστηκε το “ύποπτο κινητό”. Σε επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής σε διαμέρισμα στο Παγκράτι είχαν συλληφθεί δυο Μαροκινοί και ένας Αλγερινός. Οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής εντόπισαν και το ύποπτο κινητό, ωστόσο αυτό δεν ανήκε σε κανέναν από τους τρεις συλληφθέντες.
Ανήκε σε άλλο πρόσωπο. Πιθανότατα, σύμφωνα και με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στον Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, ο οποίος προφανώς είχε καταφέρει να διαφύγει και να καταλήξει τελικά στη Συρία. Η επιχείρηση στο Παγκράτι πάντως είχε και... ουρά. Οι βελγικές αρχές ένα 24ωρο μετά ζήτησαν να κρατηθεί και να εκδοθεί στο Βέλγιο ο Αλγερινός που είχε συλληφθεί. Η έκδοση έγινε και από τότε ο Αλγερινός βρίσκεται στα χέρια των Βέλγων...


Ο "εγκέφαλος" του μακελειού στο Παρίσι, ο πιο σκληρός δήμιος του ISIS
Σχεδόν τρία 24ωρα μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, οι γαλλικές αρχές επιβεβαιώνουν ότι ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ είναι ο άνθρωπος που οργάνωσε με κάθε λεπτομέρεια το 23 λεπτών χτύπημα στο Παρίσι το βράδυ της Παρασκευής. Γνωστός και ως Αμπού Ομαρ αλ-Μπαλίκι, ο 27χρονος γεννήθηκε στο Μόλενμπικ, μια γειτονιά των Βρυξελλών που έχει ονομαστεί "γειτονιά των τρομοκρατών", εκεί όπου τα τελευταία 24ωρα οι βελγικές αρχές έχουν κάνει τουλάχιστον 7 συλλήψεις. Ανάμεσα στους συλληφθέντες ο Μοχάμεντ Αμπντεσλάμ, αδερφός του καταζητούμενου Σαλά Αμπντεσλάμ και του καμικάζι Ιμπραίμ Αμπντεσλάμ που ανατινάχθηκε στη Rue Voltaire.
Σήμερα, βρίσκεται στη Συρία, είναι ένας από τους "πιο δραστήριους δήμιους" του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με το RTL. Βρισκόταν σε ευθεία επικοινωνία με έναν από τους τρομοκράτες της σφαγής στο Παρίσι, που κατοικούσε στην ίδια συνοικία των Βρυξελλών. Ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ είχε καταδικαστεί τον Ιούλιο, μετά την αναχώρησή του για τη Συρία, ερήμην, σε 20 χρόνια κάθειρξης από δικαστήριο των Βρυξελλών σε υπόθεση δικτύων στρατολόγησης Βέλγων τζιχαντιστών με προορισμό τη Συρία.
Το 2014 βρισκόταν στα πρωτοσέλιδα του βελγικού Τύπου για την απαγωγή του ίδιου του 13χρονου αδελφού του, του Γιουνές, "του μικρότερου τζιχαντιστή στο κόσμο", τον οποίο και πήρε μαζί του στη Συρία. Ο πατέρας του, ο Ομαρ Αμπααούντ, έχει καταθέσει εναντίον του αγωγή για την απαγωγή.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου