Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Ρέντης: Καταδίωξη με δύο συλλήψεις και τραυματισμό αστυνομικού



ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι ➤Επεισοδιακή καταδίωξη σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (22/4) στην περιοχή του Ρέντη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας αστυνομικός.


Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα συνέβησαν περίπου στις 23:50 όταν στελέχη της ομάδας ΔΙΑΣ που κινούνταν επί της Πέτρου Ράλλη έκαναν σήμα σε ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα προκειμένου να το ελέγξουν.

 Ο οδηγός δεν υπάκουσε την εντολή των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα να ξεκινήσει καταδίωξη. Τελικά η καταδίωξη έλαβε τέλος στα Πατήσια όταν το αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε ένα παρτέρι και ακινητοποιήθηκε.

Οι τρεις Ρομά βγήκαν από το όχημα και άρχισαν να τρέχουν. Λίγο πιο κάτω, ωστόσο, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν δύο από αυτούς και να τους περάσουν χειροπέδες με έναν από τους συλληφθέντες, κατά τη διάρκεια της σύλληψης, να επιτίθεται σε αστυνομικό και να τον τραυματίζει ελαφρά.


Ο τρίτος της παρέας κατάφερε να ξεφύγει και αναζητείται ενώ, όπως προέκυψε από την έρευνα, το όχημα που οδηγούσαν είχε κλαπεί από την περιοχή της Καλλιθέας.

Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Δολ οφο νία αστυνομικού στου Ρέντη: Ηθικός αυτουργός προσπάθησε να διαφύγει στο εξωτερικό κι εντοπίστηκε στα Γιάννενα



ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοιΠερισσότερες από 60 προσαγωγές και συλλήψεις έγιναν τις τελευταίες ώρες για την δολοφονική επίθεση στις 7 Δεκεμβρίου στον αστυνομικό των ΜΑΤ, Γιώργο Λυγγερίδη, με ναυτική φωτοβολίδα στου Ρέντη, έξω από το γήπεδο βόλει «Μελίνα Μερκούρη». Η έρευνα έτρεξε όλο αυτό το διάστημα και η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. είναι σε πλήρη εξέλιξη, καθώς στη δικογραφία περιλαμβάνονται περισσότερα από 150 πρόσωπα για εμπλοκή όχι μόνο στο θάνατο του αστυνομικού αλλά και σε άλλες υποθέσεις οπαδικής βίας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν την Τρίτη ενώπιον του εισαγγελικών αρχών για να τους αποδοθούν επισήμως οι βαριές κατηγορίες.


Η μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής από την πόλη των Ιωαννίνων. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΡΤΝews, ένας από τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του νεαρού αστυνομικού, προσπάθησε να διαφύγει στο εξωτερικό. Πιθανότατα να διέφευγε προς την Αλβανία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εντοπίστηκε στην πόλη των Ιωαννίνων από αστυνομικούς του τμήματος Αθλητικής Βίας, επέβαινε σε αυτοκίνητο και κινούταν προς τα σύνορα.

Στη συνέχεια έγιναν έρευνες και στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 56 συλλήψεις, ανάμεσα στις οποίες βρίσκονται οι πέντε ηθικοί αυτουργοί και δύο αρχηγικά μέλη, δηλαδή οι αυτοί που έδωσαν το έναυσμα για την επίθεση εναντίον της διμοιρίες των ΜΑΤ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται ο αδερφός του δεκαοκτάχρονου, ο οποίος είχε συλληφθεί από την πρώτη στιγμή ως ηθικός αυτουργός, καθώς ήταν αυτός που είχε ρίξει την ναυτική φωτοβολίδα.

Εκτός από το λεκανοπέδιο Αττικής, έγιναν έρευνες στα Χανιά, στην Καρδίτσα και στη Σπάρτη. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΡΤΝews, βρέθηκαν τουλάχιστον δύο πιστόλιαεκτοξευτήρες ναυτικών φωτοβολίδων, αρκετά βεγγαλικά, ρόπαλα αλλά βρέθηκε ένας ασύρματος συντονισμένος την συχνότητα της αστυνομίας. Επίσης εντοπίστηκαν και ρούχα που φορούσαν κάποιοι οπαδοί το βράδυ της επίθεσης σε βάρος των αστυνομικών των ΜΑΤ.

Υπενθυμίζεται ότι ο 31χρονος αστυνομικός έφυγε από τη ζωή στις 27 Δεκεμβρίου, μετά από 20 ημέρες νοσηλείας, έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του από ναυτική φωτοβολίδα που είχε δεχθεί κατά τη διάρκεια επεισοδίων που έλαβαν χώρα έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης


Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Ρέντης: Εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη πίσω από τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη



ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοιΕγκληματική οργάνωση με 158 μέλη, που δρούσε από το 2019 βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του αστυνομικού των ΜΑΤ Γιώργου Λυγγερίδη έξω από γήπεδο βόλεϊ στου Ρέντη.


Όπως δήλωσε ο αρχηγός της Αστυνομίας, Δημήτρης Μάλλιος, έχουν γίνει ήδη 60 συλλήψεις για τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη, ενώ οι κατηγορούμενοι έχουν διαπράξει κακουργήματα και πλημμελήματα σε Αττική, Βόλο και Ιωάννινα.

Η δήλωση του κ.Μάλλιου, είναι η ακόλουθη: Τους τελευταίους 4 μήνες η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, διεξήγαγε υπό άκρα μυστικότητα εκτεταμένη έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση της εγκληματικής επίθεσης χούλιγκαν στην περιοχή του Ρέντη, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του αστυνομικού της ΥΑΤ Γεώργιου Λυγγερίδη.


Όπως είναι ήδη γνωστό, για την εξιχνίαση αυτής της δολοφονικής επίθεσης, από την πρώτη στιγμή, είχαν πραγματοποιηθεί πάνω από 400 προσαγωγές, ώστε να μην χαθεί κανένα πειστήριο, ενώ ένα άτομο είχε συλληφθεί και οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.

Στη συνέχεια, η δικογραφία που συντάχθηκε περιελάμβανε μαρτυρίες, βίντεο και άλλα ευρήματα που κατέδειξαν την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης πίσω από την επίθεση, ενώ επιβεβαίωναν συσχέτιση της αθλητικής βίας με το οργανωμένο έγκλημα.


Ειδικότερα, προέκυψαν στοιχεία για εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από 158 μέλη, τα οποία, τουλάχιστον από το 2019, τελούσαν κακουργηματικές και πλημμεληματικές αξιόποινες πράξεις και δρούσαν κυρίως σε Αττική, Βόλο και Ιωάννινα.


Για την αποδόμηση της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης, από πρώτες πρωινές ώρες σήμερα διεξήχθη, στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης, ευρεία αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή της Ε.Κ.Α.Μ. και αστυνομικών σκύλων, με αποτέλεσμα τη σύλληψη, μέχρι στιγμής 60 ατόμων.


Παράλληλα, έχουν πραγματοποιηθεί 58 έρευνες σε οικίες και 15 σε οχήματα και έχουν κατασχεθεί πλήθος πειστηρίων όπως πιστόλια, ξύλινα ρόπαλα, μαχαίρια, ναρκωτικά, ρουχισμός, ψηφιακά μέσα και άλλα.


Η δέσμευσή μας για την καταπολέμηση της αθλητικής βίας και συνολικά της ανομίας είναι απόλυτη. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με σχέδιο και αποφασιστικότητα για την ασφάλεια των πολιτών και την ειρηνική συνύπαρξη στην κοινωνία μας

Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Κυριακή 21 Απριλίου 2024

Επεισοδιακή καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας: 20χρονος χωρίς δίπλωμα επιχείρησε να "πατήσει" αστυνομικούς



ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι ➤Ένας 20χρονος οδηγός ΙΧ που προχώρησε σε πολλαπλές παραβάσεις του ΚΟΚ στο κέντρο της Αθήνας συνελήφθη έπειτα από καταδίωξη, τα ξημερώματα του Σαββάτου από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ.


Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ εντόπισαν το όχημα του 20χρονου και επιχείρησαν να το ελέγξουν. Με χρήση ηχητικών και φωτεινών μέσων κάλεσαν τον οδηγό να ακινητοποιήσει το όχημά του, ωστόσο ο 20χρονος ανέπτυξε ταχύτητα και άρχισε να παραβιάζει διαδοχικά ερυθρούς σηματοδότες, κινούμενος σε δρόμους του κέντρου της Αθήνας, προβαίνοντας σε πολλαπλές παραβιάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

 Αστυνομικοί συνεργείου ελέγχων οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα επί της οδού Σταδίου, επιχείρησαν με σήμα τους να ανακόψουν την πορεία του οχήματος, όμως ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και επιχείρησε να τους παρασύρει.


Όπως επισημαίνεται από την ΕΛΑΣ, καθ' όλη τη διάρκεια της καταδίωξης ο 20χρονος, επιτηρούνταν από τα υπηρεσιακά οχήματα, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος με άλλο όχημα ή πεζό, ενώ παράλληλα καλούνταν διαρκώς να ακινητοποιήσει το όχημα.


Τελικά το όχημα ακινητοποιήθηκε με ασφάλεια από τους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ. επί της οδού Αθηνάς. Εκεί διαπιστώθηκε ότι στερούταν άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ στο πλαίσιο του τροχονομικού ελέγχου, του βεβαιώθηκαν οι τροχονομικές παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, πραγματοποίηση επικίνδυνων ελιγμών κ.ά. και του επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα. Επιπλέον, το εν λόγω όχημα κατασχέθηκε. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Πηγή ➤Parapolitika.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Πασαλιμάνι: Θρήνος για τον 31χρονο αστυνομικό που σκοτώθηκε στην κατάρρευση του κτιρίου



ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι ➤Ένας 31χρονος αστυνομικός, ο οποίος ήθελε να συμπληρώσει το μεροκάματο του δουλεύοντας σε φορτηγό, είναι ο νεκρός από την κατάρρευση κτηρίου στο Πασαλιμάνι το πρωί της Τρίτης.


Σύμφωνα με πληροφορίες ο 31χρονος ειδικός φρουρός Αγαθάγγελος Παπαδόπουλος υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙΑΣ Νοτιοανατολικής Αττικής και ήταν στο φορτηγό που καταπλακώθηκε από τα μπάζα που προκάλεσε η κατάρρευση στο κτήριο της οδού Νεωρίων.

Δείτε φωτογραφίες του άτυχου αστυνομικού:

astynomikos-1
astynomikos-2
astynomikos-3
Η κατάρρευση του κτηρίου σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών για τις οποίες σύμφωνα με τον δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, είχε εκδοθεί ηλεκτρονική άδεια για μικρές εργασίες.

Εκτός από τον νεκρό αστυνομικό, τον οποίο πυροσβέστες απεγκλώβισαν χωρίς τις αισθήσεις του από το φορτηγό, από την κατάρρευση τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις εργάτες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι συνολικά στο κτήριο βρίσκονταν εννέα εργάτες την ώρα της κατάρρευσης.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από την τραγωδία που σημειώθηκε στο Πασαλιμάνι, με έναν 31χρονο αστυνομικό να βρίσκει τραγικό θάνατο από την κατάρρευση κτιρίου.

Οι προσπάθειες απεγκλωβισμού του άτυχου άνδρα, που υπηρετούσε στην Άμεση Δράση ως ειδικός φρουρός, ήταν τιτάνιες. Την ίδια ώρα, τρεις συνάδελφοί του έχουν τραυματιστεί ελαφρά. Μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί επτά προσαγωγές ατόμων, πέντε εργαζομένων, του εργολάβου και του οδηγού του φορτηγού.

«Κοίταξα έξω, είδα την ομίχλη από τη σκόνη, άνθρωποι φώναζαν ”καλέστε την αστυνομία”, ήταν οι εργάτες έξω, σοκαρισμένοι.

Ο 31χρονος πήδηξε στο φορτηγό για να σωθεί και καταπλακώθηκε από τα μπάζα. Έγινε τεράστια προσπάθεια για να τον απεγκλωβίσουν», λέει γυναίκα, αυτόπτης μάρτυρας.

Οι φωτογραφίες από το σημείο, όπου σημειώθηκε η κατάρρευση, είναι ενδεικτικές της τραγωδίας. Το κτίριο έγινε συντρίμμια!

«Ξαφνικά βλέπουμε ένα σύννεφο, ακαθόριστο, ακούσαμε φωνές, κατεβήκαμε και είδαμε σκόνη από τα μπάζα, ένας ήταν χτυπημένος και δεμένος με το πουκάμισό του, τα αίματα ήταν στα σκαλιά.

Ο νεκρός ήταν μέσα στο φορτηγό, έπεσε πάνω του ο τοίχος και τον πλάκωσε», λέει μάρτυρας από το σημείο της τραγωδίας.

Την ίδια ώρα, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, που βρίσκεται στο σημείο της τραγωδίας, αναζητείται ο ιδιοκτήτης.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, «είχαν βγάλει ηλεκτρονική άδεια για μικρές εργασίες».

«Κάτι πήγε στραβά και είχαμε την απώλεια ενός νέου ανθρώπου και τρεις τραυματίες στο νοσοκομείο. Ο ιδιοκτήτης αναζητείται. Είναι βέβαιο ότι κάτι πήγε στραβά αλλά αυτό θα το δείξει η έρευνα».


Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Ζωγράφου: Χειροπέδες σε δύο νεαρούς για 11 ένοπλες ληστείες



ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι ➤Στη σύλληψη δύο ημεδαπών 21 και 19 ετών προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, στην περιοχή του Ζωγράφου και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ληστείες κατά συρροή, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, βία κατά υπαλλήλων και παράβαση του νόμου περί όπλων.


Όπως προέκυψε από την έρευνα, από τον Δεκέμβριο του 2023, διέπρατταν ένοπλες ληστείες με τη χρήση μαχαιριού σε καταστήματα στην περιοχή του Ζωγράφου. Ειδικότερα, ο 19χρονος, με τη συνδρομή του 21χρονου ο οποίος είχε το ρόλο του οδηγού, μετέβαινε κυρίως απογευματινές και βραδινές ώρες σε καταστήματα mini market, όπου με τη απειλή μαχαιριού ακινητοποιούσε τους υπαλλήλους και αφαιρούσε χρηματικά ποσά από τα ταμεία.

Οι αστυνομικοί μετά από έρευνα και ανάλυση δεδομένων, ταυτοποίησαν τους κατηγορούμενους και τους συνέλαβαν κατά την έξοδο τους με όχημα από την Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου όπου είχαν καταφύγει έπειτα από ληστεία που είχαν διαπράξει λίγο νωρίτερα την Παρασκευή (12/4) σε πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών.

 Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο όχημα και σε 2 οικίες, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:


- μαχαίρι και πλαστικό γάντι που είχαν χρησιμοποιηθεί κατά τη διάπραξη της ανωτέρω ληστείας την 12-4-2024,


- πτυσσόμενο πιστόλι χειρός,


- εκτοξευτής φυσιγγίου και


- το χρηματικό ποσό των 650 ευρώ.


Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 11 ληστείες στην περιοχή του Ζωγράφου, ενώ οι έρευνες για την πλήρη εξακρίβωση της εγκληματικής δραστηριότητάς τους συνεχίζονται. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση Γ.Ε.Δ. Πελοποννήσου:Δημοσιοποίηση στοιχείων πέντε ατόμων για τα αδικήματα της απάτης, διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης



ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοιΑνακοίνωση Γ.Ε.Δ. Πελοποννήσου σχετικά με Δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφίες πέντε ατόμων για τα αδικήματα της απάτης, διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση του νόμου για την πρόληψη και καταστολή νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ναυπλίου, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες σε βάρος πέντε (5) ατόμων για τα αδικήματα: α) απάτη που η ζημία υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 120.000 ευρώ από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, β) διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και γ) παράβαση του νόμου για την πρόληψη και καταστολή νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες με τη χρησιμοποίηση χρηματοπιστωτικού τομέα από κοινού με το αντικείμενο νομιμοποίησης να υπερβαίνει συνολικά τις 120.000 ευρώ και προερχόμενο εκ του κακουργήματος του άρθρου 4 περ. α (εγκληματική οργάνωση) του Ν. 4557/2018. (Σχετικό το από 2.4.2024 Δελτίο Τύπου της ΓΕ.Π.Α.Δ. Δυτικής Ελλάδας)


Συγκεκριμένα πρόκειται για τους συλληφθέντες:

α) ΑΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Παύλος, της Σπυριδούλας, γεν. 14.12.1989

 

β) ΧΑΛΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Διαμαντής-Πέτρος, του Ασημάκη και της Σοφίας, γεν. 1.1.1992

 

γ) ΧΑΛΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Πέτρος, του Κωνσταντίνου και της Μαρίας, γεν. 15.2.1967

 

δ) (επ) STANEVA (ον) DONKAANTONIA, του MARIN και της MELI, γεν. 15.9.2002

 

ε) (επ) NIKOLOV (ον) IVAN, του PETROV και της MARUSIA, γεν. 15.3.1988

 

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του, τη διευκόλυνση διερεύνηση της επίδοσης – συμμετοχής του και σε άλλες ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινες πράξεις, σε βάρος μεγάλου αριθμού και άλλων θυμάτων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2610 695150 της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Πώς εξαπατούσαν πολίτες -Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ.

Οι συλληφθέντες ήταν μέλη εγκληματικής οργάνωσης που είχε διαπράξει, συνολικά, 42 απάτες πανελλαδικά.

Η οργάνωση εξαρθρώθηκε και τα μέλη της συνελήφθησαν την 1η Απριλίου μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε Ηλεία και Αργολίδα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε απάτες και πλαστογραφίες, τετελεσμένες και σε απόπειρα κατ' εξακολούθηση, κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα και πρόληψη και καταστολή νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία 40 ατόμων (money mules), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για συνέργεια.

Πρόκειται για άτομα που αποτελούσαν ασπίδα προστασίας για την εγκληματική οργάνωση, καθώς διέθεταν τραπεζικούς λογαριασμούς, στους οποίους μεταφέρονταν τα χρηματικά ποσά από τις απάτες (money mules).

Όπως αναφερόταν στο σχετικό Δελτίο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. στις 2 Απριλίου:

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι η εγκληματική οργάνωση είχε δραστηριοποιηθεί τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του έτους 2023, με συνεχή δράση, με σκοπό τη συστηματική τέλεση απατών και αφαίρεση χρημάτων από πολίτες.  Οι 5 συλληφθέντες που εξαπατούσαν πολίτες πουλώντας τους δήθεν αυτοκίνητα και τους έπαιρναν τις προκαταβολές -

Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης αναπτύχθηκε γεωγραφικά σχεδόν σε όλη την Ελλάδα (Πάτρα, Ηλεία, Ζάκυνθο, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Γιάννενα, Καρδίτσα, Λάρισα, Κέρκυρα, Ρόδο και Κρήτη), όπου οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών εξιχνίασαν συνολικά 42 περιπτώσεις απατών, κατά τις οποίες οι κατηγορούμενοι αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος, που ανέρχεται τουλάχιστον σε 180.000 ευρώ.

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δημιουργούσαν σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης προφίλ, όπου αναρτούσαν σε πλατφόρμες αγγελίες πώλησης πολυτελών οχημάτων και αγροτικών μηχανημάτων.

Στη συνέχεια ζητούσαν από τους υποψήφιους αγοραστές-παθόντες προκαταβολές ή προεξόφληση της αξίας των αγορών μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής συναλλαγής, ενώ σε μερικές περιπτώσεις κατάρτιζαν πλαστό αποδεικτικό κατάθεσης χρηματικού ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό που υποδείκνυε το υποψήφιο θύμα και απέστελλαν το αποδεικτικό στους παθόντες.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, βιβλιάρια τραπεζικών λογαριασμών, τραπεζικές κάρτες, κάρτες ΟΠΑΠ και ένα επιβατηγό αυτοκίνητο>ΕΛΑΣ: Οι 5 συλληφθέντες που εξαπατούσαν πολίτες πουλώντας τους δήθεν αυτοκίνητα και τους έπαιρναν τις προκαταβολές - 

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας έως την 10.10.2024, σύμφωνα με την εισαγγελική διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.

Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Περιστέρι: Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας έπιασε επ' αυτοφώρω 74χρονο να θωπεύει ανήλικο



ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι ➤Ένας αστυνομικός, εκτός υπηρεσίας, απέτρεψε σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος ενός ανήλικου παιδιού με διανοητική στέρηση. Το περιστατικό συνέβη στο γήπεδο Χωράφα στο Περιστέρι, το απόγευμα της Πέμπτης (11/4).


Ο αστυνομικός, που υπηρετεί στη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛΑΣ, αντιλήφθηκε τον 74χρονο δράστη να θωπεύει και να προβαίνει σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος του 16χρονου παιδιού. Χωρίς δισταγμό, ο αστυνομικός επενέβη, θέτοντας τέλος στην σεξουαλική επίθεση και ακινητοποιώντας τον δράστη.

Αμέσως μετά, ο 74χρονος συνελήφθη για κατάχρηση και ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου.

Η έγκαιρη επέμβαση του αστυνομικού απέτρεψε τα χειρότερα για το ανήλικο παιδί, ενώ η σύλληψη του δράστη φέρνει στο φως ένα ακόμα περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος ευάλωτων ατόμων.

Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Ντελιβερας πήγε παραγγελία καφέ στο Τμήμα Τροχαίας Ρόδου και συνελήφθη για Ναρκωτικά..!



ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοιΝτελιβερας πήγε παραγγελία καφέ στο Τμήμα Τροχαίας Ρόδου και συνελήφθη απο τους Δικυκλιστές της Τροχαίας Ρόδου για Ναρκωτικά..! Ενας αλλοδαπός ντελιβεράς δεν στάθηκε τόσο τυχερός καθώς οι αστυνομικοί- δικυκλιστές της τροχαίας Ρόδου σε σωματική έρευνα που του έκαναν βρήκαν επάνω του ναρκωτικά. Συγκεκριμένα λίγο μετά τις 19.30 ώρα ένας αλλοδαπός υπάλληλος που δούλευε ως ντελίβερι σε κεντρική καφετέρια της Ρόδου, έφερε μια παραγγελία στο Τμήμα της Τροχαίας Ρόδου. Αφού παρέδωσε τον καφέ στο γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας, αποχώρησε με την μοτοσυκλέτα τύπου παπί χωρίς να φοράει το κράνος του. Την στιγμή που έφευγε έγινε αντιληπτός από τους δικυκλιστές της Τροχαίας Ρόδου , οι οποίοι την προηγούμενη ημέρα του είχαν κάνει σύσταση να φοράει το κράνος του κατά την οδήγηση. Στον τροχονομικό έλεγχο που του έγινε δεν έφερε μαζί το δίπλωμα οδήγησης του καθώς και κανένα αποδεικτικό έγγραφο που να βεβαιώνει την ταυτότητα του. Το αποτέλεσμα ήταν να προσαχθεί στην τροχαία για να του γίνει εξακρίβωση των στοιχείων της ταυτότητας του. Η όλη του συμπεριφορα κρίθηκε ύποπτη, απο τον Αξιωματικό Δικυκλιστη της Τροχαίας ( πρωην βετεράνο της Ομάδας Ζ ) και σε σωματική ερευνα που του έγινε βρέθηκε στην Κατοχή του μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. Μετά από αυτό οι αστυνομικοί της τροχαίας έκαναν περισσότερες έρευνες και ανακάλυψαν οτι προ 3 μηνών του είχε αφαιρεθεί η άδεια οδήγησης διότι είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα καθώς ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Ο 28χρονος Αλβανικής καταγωγής ντελιβεράς συνελήφθη & οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Ρόδου. Από το Τμήμα Ασφαλείας Ρόδου σχηματίσθηκε δικογραφία για τον Νόμο περι Ναρκωτικών, του βεβαιώθηκαν όλες οι τροχονομικές παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. & του υποβλήθηκε μύνηση για την άδεια οδήγησης που του είχε αφαιρεθεί. Σήμερα 13-4-2024 αναμένεται να δικαστεί στο αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου.


Πηγή ➤ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ

Διαβάστε Περισσότερα »

Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

Πυροβολισμοί στον Άγιο Παντελεήμονα – Ένας τραυματίας



ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι ➤Συναγερμός σήμανε στην Αστυνομία το βράδυ της Πέμπτης μετά από πυροβολισμούς στον Άγιο Παντελεήμονα, στην οδό Ρόδου.


Στην ΕΛΑΣ υπήρξε αναφορά για συμπλοκή στις 9.20, με τους αστυνομικούς να εντοπίζουν έναν υπήκοο Μπαγκλαντές, που είχε τραυματιστεί από πυροβόλο όπλο στο χέρι.

Στο σημείο εντοπίστηκαν δύο κάλυκες από τους αστυνομικούς

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό.


Διαβάστε Περισσότερα »