Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ! ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΏΝΟΥΝ ΤΙΣ αποδοχές του μουσουλμάνου θρησκευτικού λει− τουργού ΣΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ (ΙΜΑΜΗ)

beteranizhta.blogspot.gr


ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι ➤ !!ΞΥΠΝΑ  ΕΛΛΗΝΑ !!
Άρθρο 6
1.Στο ιδρυόμενο Τέμενος τοποθετείται με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων μουσουλμάνος θρησκευτικός λειτουργός (ιμάμης), μετά
από εισήγηση του Δ.Σ., με θητεία δύο ετών, που μπορεί να ανανεωθεί. Οι αρμοδιότητες και τα καθήκοντα του θρησκευτικού αυτού λειτουργού περιορίζονται στην ευ−θύνη για την εσωτερική λειτουργία του Τεμένους, έτσι ώστε να διευκολύνεται η ικανοποίηση των λατρευτικώναναγκών των πιστών. Ασκεί τα καθήκοντα αυτά και προσφέρει τις υπηρεσίες του προς τις θρησκευτικές κοινότητες στις οποίες έχει παραχωρηθεί το Τέμενος,σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην παράγραφο 4β του άρθρου 5, εφόσον τούτο ζητηθεί από αυτές.
2. Οι αποδοχές του μουσουλμάνου θρησκευτικού λει−τουργού βαρύνουν εξ ολοκλήρου τον τακτικό προϋπο−λογισμό του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευ−μάτων και ορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το τζαμί (η λέξη προέρχεται από τα τουρκικά cami) ή τέμενος, στα Αραβικά: مسجد‎ ​ (μαστζίντ), είναι ο τόπος λατρείας των Μουσουλμάνων. Όλα τα τζαμιά είναι προσανατολισμένα προς την Κάαμπα της Μέκκας. Από το τζαμί γίνεται πρόσκληση (αντάν) πέντε φορές την ημέρα, για να υπενθυμίσει στους πιστούς ότι έφτασε η ώρα της προσευχής. Όποιος έχει τη δυνατότητα, έχει δηλαδή χρόνο ή δεν δουλεύει, πρέπει να πάει στο τζαμί για να προσευχηθεί: αυτό στη μουσουλμανική θρησκεία θεωρείται καλύτερο απ' το να προσεύχεται κανείς μόνος του. Όσοι δεν έχουν χρόνο ή τη δυνατότητα, μπορούν να προσευχηθούν στο σπίτι τους ή σε κάποιο χώρο εκτός τζαμιού, με μικρή προετοιμασία. Η επίσημη μέρα λατρείας για το Ισλάμ είναι η Παρασκευή, οπότε οι άντρες μουσουλμάνοι (όχι όμως και οι γυναίκες) είναι υποχρεωμένοι να πάνε στο τζαμί για να προσευχηθούν. Στο τζαμί διαβάζονται και οι «ευχές» προς κάποιον νεκρό πριν την ταφή του.

Πηγή ➤ ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ

7 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Ο ΝΟΜΟΣ ΤΩΡΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΗΤΕ

      Διαγραφή
    2. Τσελεκίδης Κώστας13 Οκτωβρίου 2016 στις 9:53 π.μ.

      Οι νόμοι ψηφίζονται από την Βουλή των Ελλήνων η οποία εκφράζει την θέληση της πλειοψηφίας .

      Διαγραφή
    3. Τώρα αυτό να το εκλάβουμε ως ειρωνεία η στην καλύτερη ως αστείο να υποθέσω. . . Κύριε Τσελικίδη ?

      Διαγραφή
  2. EINAI ENTROPI KAI ESXOS H APOFASIS THS ELLINIKIS KYVERNISEOS NA EPOMISTHI NA PLYRONI ENAN IMAMH.
    YPARXEI KAMIA KYVERNISIS STON KOSMO POU NA PLYRONEI KANENA APO TOUS THRISKEFTIKOUS HGETAS TIS ORTHODOXIAS?
    PLYROSAN POTE OI TOURKOI TON OIKOUMENIKO PATRIARXH ME APOFASI PROEDRIKOU DIATAGMATOS?
    AISXOS STIN ELLINIKH KYVERNISI
    POU POIN O ELLINIKOS LAOS KAI EXEI HRIMATA NA TROFODOTEI ALLON YPOXREOSEIS.
    POU EINAI I PAROUSIA TIS EKKLISIAS ,POU EINAI O LAOS TOU THEOU TOU ALITHINOU,POU EINAI EN
    PROKIMENO H OMOLOGIA PISTEOS, POU EINAI O AGONAS ENANTION THS APOFASEOS TON APISTON HGETON?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Afou h Ellhnikh kybernhsh plhrwnei tous papades. Einai auto pou leme oti prepei na ginei diaxwrismos Ekklhsias k Kratous.

      Διαγραφή
  3. το κακο ειναι οτι θα πληρωνουμε κι εμεις γι αυτους που στις χωρες τους ή δεν δεχονται να υπαρχει ορθοδοξος ναος και ορθοδοξοι χριστιανοι και δεν πληρωνεται καποιος λειτουργος ορθοδοξος απο το κρατος τους...να η αριστερα που θελαμε, καλα να τα παθουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή