Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017

Ανύπαρκτο και επικίνδυνο κράτος: Άφησαν ελεύθερο πακιστανό δολοφόνο, ο οποίος καταζητείται από την Ιντερπόλ!!!

beteranizhta.blogspot.gr


ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι
Ανύπαρκτο και επικίνδυνο κράτος: Άφησαν ελεύθερο πακιστανό δολοφόνο, ο οποίος καταζητείται από την Ιντερπόλ! Η ανοργανωσιά και η «μπαχαλοποίηση» που επικρατούν στην μνημονιακή Ελλάδα βρίσκουν πολλούς τρόπους έκφρασης ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Το νέο «κατόρθωμα» αφορά το γεγονός ότι αφέθηκε ελεύθερος ο 25χρονος Πακιστανός Ahmed Waheed, ο οποίος κατηγορείται για διπλή δολοφονία στη πατρίδα του, όπου συμμετείχε σε σκληρή οργάνωση εκβιαστών! Το δικαστικό θρίλερ που εκτυλίχθηκε επί Ελληνικού εδάφους για τον μέχρι πρότινος καταζητούμενο με «ερυθρά αγγελία» της Ιντερπόλ κατέληξε σε αδιέξοδο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει άλλη επιλογή από το να αφεθεί ελεύθερος, παρότι χαρακτηρίζεται από τις Αρχές ως «εξαιρετικά επικίνδυνος».

Ο 25χρονος κρατείτο για διοικητική απέλαση στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, μέχρι που στις 26 Απριλίου 2017 ο επιτρεπτός χρόνος κράτησης έληξε. Έκτοτε κυκλοφορεί ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους. Παράλληλα, έχει υποβάλλει αίτηση για χορήγηση ασύλου, η οποία εκκρεμεί.
Ο Ahmerd Waheed διέπραξε στις 2 Ιουλίου 2014 με τη συμμορία του διπλή ανθρωποκτονία στο Πακιστάν. Σύμφωνα με τις Αρχές, συμμετείχε σε οργάνωση που πουλούσε προστασία σε καταστήματα, ανάμεσά τους πολλά πρατήρια υγρών καυσίμων. Τα μέλη της οργάνωσης είχαν συνήθως μαζί τους καλάσνικοφ και δεν δίσταζαν να πυροβολούν όταν κάποιος έφερνε αντίσταση. Τα θύματα της διπλής δολοφονίας έφεραν, σύμφωνα με πληροφορίες, αντιρρήσεις στους εκβιασμούς με αποτέλεσμα να δεχθούν πυρά. Ο ένας από τους δύο, μάλιστα, δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι. Την ώρα του εγκλήματος υπήρχαν περίπου 10 μάρτυρες και έτσι η πακιστανική Αστυνομία μπόρεσε να «δέσει» τη δικογραφία για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.

Ο 25χρονος, ωστόσο, κατάφερε τότε να διαφύγει από το Πακιστάν με αποτέλεσμα η Ιντερπόλ να εκδώσει ένταλμα σύλληψης και «ερυθρά αγγελία» που ανέφερε ότι ο δράστης «πιθανόν να επισκεφθεί την Ελλάδα». Έτσι και έγινε.
Στις αρχές του περασμένου Ιουνίου ο Πακιστανός εντοπίστηκε στην περιοχή της Θήβας και συνελήφθη. Ακολούθησε ένα δικαστικό θρίλερ με τον W.A. να ισχυρίζεται ότι δεν πρέπει να εκδοθεί στη χώρα του γιατί κινδυνεύει με θανατική ποινή, ενώ ζήτησε να του χορηγηθεί άσυλο.

Οι δικαστικές Αρχές του Ναυπλίου αποφάσισαν – ύστερα από καθυστέρηση λόγω προβλημάτων που ανέκυψαν με την γλώσσα στην οποία ήταν γραμμένη η δικογραφία – την έκδοση του δράστη. Ο κατηγορούμενος, όμως, προσέφυγε στον Άρειο Πάγο, που έκρινε ότι δεν πρέπει να εκδοθεί διότι κινδυνεύει στη χώρα του με θάνατο. Έτσι, ο δράστης κατέληξε να κρατείται – μέχρι τις 26 Απριλίου – στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα υποστηρίζει ο αδερφός ενός από τα θύματα του εγκληματία αυτού: «Αν ισχύσει η απόφαση για τη μη έκδοσή του, τότε να ξέρετε πως η Ελλάδα θα γίνει χώρα εγκληματιών. Πάρτε για παράδειγμα αυτό που έγινε στη Γερμανία με τον Αφγανό. Είχε βιάσει την κοπέλα στην Ελλάδα και μετά το έκανε και στη Γερμανία. Να ξέρετε ότι στο χωριό του δράστη όταν οι συγγενείς του έμαθαν για την απόφαση έκαναν μια μεγάλη γιορτή. Είχε μαζευτεί όλο το χωριό για να γιορτάσει την απόφαση».

Ενδιαφέρον μεγάλο, επίσης, έχουν και τα όσα λέει ο Παναγιώτης Μπαϊλακτάρης, δικηγόρος της οικογένειας ενός εκ των θυμάτων του Πακιστανού δολοφόνου: «Ο υπήκοος Πακιστάν εισήλθε παράνομα στην Ελλάδα ενώ τον βάραιναν από τις δικαστικές Αρχές της χώρας του δύο ανθρωποκτονίες. Αφού τα πράγματα εξελίχθηκαν δικαστικά όπως ο δράστης επιθυμούσε, τότε υπέβαλε αίτηση ασύλου στη χώρα μας. Μια αίτηση προδήλως αβάσιμη και προσχηματική. Οι ελληνικές Αρχές έθεσαν υπό κράτηση τον πραγματικά πολύ επικίνδυνο αυτόν κατηγορούμενο, όμως η αξιολόγηση του αιτήματός του έχει καθυστερήσει τόσο που αφέθηκε ελεύθερος.

Αυτό σημαίνει πως ο εν λόγω κατηγορούμενος, ως κινούμενη και δυναμική απειλή της δημόσιας τάξης, κυκλοφορεί χωρίς μέσα διαβίωσης ανάμεσα στους λοιπούς κοινωνούς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Σημαίνει βέβαια επίσης πως οι κρατικές δομές της χώρας μας είναι παντελώς ανεπαρκείς να προστατεύσουν την κοινωνία και τους πολίτες από επικίνδυνους κατηγορουμένους».

Χρειάζεται, άραγε, να προστεθεί κάτι άλλο στα όσα προηγήθηκαν; Δεν αρκεί το γεγονός ότι ένας αδίστακτος εγκληματίας κυκλοφορεί ανάμεσά μας, χρησιμοποιώντας το κόλπο του ασύλου; Θα πρέπει να επεκτείνει την δολοφονική του δράση και στην Χώρα μας για να αντιληφθούμε ότι τα πάντα έχουν ξεχαρβαλωθεί στο όνομα ενός δήθεν «ανθρωπισμού», «αλληλεγγύης» και «αντιρατσισμού».

grothia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου