Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017

ΠΕΝΘΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ! Έφυγε ο Μιχάλης Νηστικάκης – Σήμερα η κηδεία του

beteranizhta.blogspot.gr


ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι
Σήμερα στην εκκλησία του Άγιου Τίτου στο Ηράκλειο θα γίνει η κηδεία του τέως αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Μιχάλη Νηστικάκη.

Ο Μιχάλης Νηστικάκης έφυγε από τη ζωή στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο σε ηλικία 79 ετών όπου και νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας.

Ο Νηστικάκης με καταγωγή από το Καστέλι Πεδιάδος αποστρατεύτηκε από την ΕΛ.ΑΣ. το 1993 με το βαθμό του αντιστράτηγου – υπαρχηγού.

Από το 1985 ως το 1993 είχε διατελέσει διοικητής της προσωπικής φρουράς του τότε προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Το ίδιο διάστημα υπηρέτησε με απόσπαση ως φρούραρχος στη Βουλή, Αστυνομικός διοικητής Βορείου Ελλάδος με έδρα τη Θεσσαλονίκη ως υποστράτηγος και υπαρχηγός στην Ασφάλεια Αθηνών.

Είχε πτυχίο της Νομικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ είχε υπηρετήσει με την αποφοίτηση από τη σχολή αξιωματικών της Ελληνικής Χωροφυλακής στην Αθήνα, στη Χίο, στη Ζίτσα Ιωαννίνων, ενώ το 1975 υπηρέτησε ως διοικητής στο αστυνομικό τμήμα Περάματος Ρεθύμνου.

Επίσης, είχε διατελέσει στο τμήμα Ασφαλείας στα Χανιά, ενώ το 1982 υπηρέτησε ως διοικητής στο αστυνομικό τμήμα Ιεράπετρας.

Ήταν νυμφευμένος με την Αικατερίνη Νηστικάκη από το 1974 και μαζί απέκτησαν δύο δίδυμες κόρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου