Κυριακή, 2 Ιουλίου 2017

Μεξικό: 19 ένοπλοι νεκροί σε συγκρούσεις με αστυνομικούς στη Σιναλόα

beteranizhta.blogspot.gr


ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι
Το επεισόδιο εκτυλίχθηκε τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, όταν μια αυτοκινητοπομπή στην οποία επέβαιναν οπλοφόροι διασταυρώθηκε με αστυνομικούς στην πόλη Μασατλάν.
Δεκαεννέα ένοπλοι σκοτώθηκαν και πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια μιας σφοδρής ανταλλαγής πυρών στην Πολιτεία Σιναλόα του βόρειου Μεξικού, άντρο διαφόρων καρτέλ των ναρκωτικών.

Το επεισόδιο εκτυλίχθηκε τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, όταν μια αυτοκινητοπομπή στην οποία επέβαιναν οπλοφόροι διασταυρώθηκε με αστυνομικούς στην πόλη Μασατλάν (βορειοανατολικά), δήλωσε ο Κριστόμπαλ Καστανιέδα, στέλεχος της τοπικής κυβέρνησης στη Σιναλόα.

Οι 19 ένοπλοι, που επέβαιναν σε τέσσερα αυτοκίνητα, σκοτώθηκαν όταν οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά τους, πρόσθεσε ο ίδιος.

Τα τέσσερα οχήματα και 22 πυροβόλα όπλα, ανάμεσά τους επτά πιστόλια, κατασχέθηκαν, συμπλήρωσε ο Καστανιέδα.

Το επεισόδιο αυτό είναι ένα από τα πιο πολύνεκρα των τελευταίων μηνών στην περιοχή, που έχει μετατραπεί σε θέατρο μιας διεκδίκησης εξουσίας στους κόλπους του καρτέλ της Σιναλόα, έπειτα από τη σύλληψη την περασμένη χρονιά του αφεντικού του, του Χοακίν Γκουσμάν, ή «Ελ Τσάπο».

Η εσωτερική σύγκρουση για την ηγεσία της συμμορίας έχει οδηγήσει στην κλιμάκωση της βίας στη Σιναλόα φέτος. Πάνω από 760 άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί από τις αρχές του Ιουνίου.

Η βία κλιμακώνεται όμως και σε άλλες Πολιτείες του Μεξικού: 2.186 ανθρωποκτονίες από πρόθεση καταγράφηκαν στη χώρα τον Μάιο. Αυτός ήταν ο βαρύτερος απολογισμός από το 1997, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία.
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου