Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Ο Τσίπρας θυμίζει ολοένα και περισσότερο τον γάιδαρο του Μπουριντάν

beteranizhta.blogspot.gr


ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι
Τον 14ο αιώνα ο Γάλλος φιλόσοφος Ζαν Μπουριντάν διατύπωσε ένα ενδιαφέρον παράδοξο που έχει κατοχυρωθεί στο όνομά του. Σύμφωνα με το ευφυολόγημά του, ένας γάιδαρος που πεινάει και διψάει ταυτόχρονα στέκεται σε ίση απόσταση από μια μπάλα σανού και μια σκάφη με νερό. Ωστόσο, δεν μπορεί να αποφασίσει αν θέλει πρώτα να πιει ή να φάει και, ως αποτέλεσμα, πεθαίνει από εξάντληση.

Ο Τσίπρας θυμίζει ολοένα και περισσότερο τον γάιδαρο του Μπουριντάν. Στο στρατηγικό αδιέξοδο, στο οποίο έχει βρεθεί μετά από τα χονδροειδέστατα ψέματά του και την πλήρη διάψευση όλων ανεξαιρέτως των εξαγγελιών του, δεν μπορεί να αποφασίσει προς ποια κατεύθυνση θα πάει.

Να στραφεί, έστω κατ' επίφαση, προς τη σοσιαλδημοκρατία με στόχο τη διεκδίκηση της κυριαρχίας στο χώρο μιας ψευδεπίγραφης Αριστεράς ή να συνεχίσει για λίγο καιρό ακόμη την ανίερη συμμαχία του με τους καραδεξιούς Ανεξάρτητους Έλληνες του Π. Καμμένου; Να προκηρύξει εκλογές σύντομα, ώστε να χάσει αξιοπρεπώς και να διατηρήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή να χαρεί τα προνόμια της εξουσίας μαζί με τους Καρανίκες μέχρι να φύγουν κλωτσηδόν;

Βέβαια, εξίσου σκληρό είναι το δίλημμα που αντιμετωπίζουν και οι (όποιοι) ιδεολόγοι συνοδοιπόροι του Τσίπρα: να επιμείνουν στις ετεροχρονισμένες εφηβικές ονειρώξεις τους ή να συμφιλιωθούν με την αφιλότιμη πραγματικότητα που τούς κάνει χαλάστρα και καταστρέφει ένα ωραίο παραμύθι; Διότι η απάντηση που δίνει ο δόκτωρ του Πανεπιστημίου της Σμύρνης για “στροφή 360 μοιρών” δεν αποτελεί λύση – θα ανακαλύψουν ότι πάλι στην ίδια θέση βρίσκονται.

Συνεπώς, όπως ακριβώς συμβαίνει με το συμπαθές τετράποδο του Μπουριντάν, έτσι προδιαγράφεται και το μέλλον του Τσίπρα. Όσο περνάει ο καιρός, αυξάνεται η πολιτική εξάντλησή του και πλησιάζει το τέλος του. Το άσχημο είναι ότι μαζί με την αφυδάτωση του Τσίπρα και των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εξαντλείται κι όλη η χώρα – οικονομικά και κοινωνικά, μέχρι και δημογραφικά, με τη φυγή των απελπισμένων νέων στο εξωτερικό.

Υ.Γ.: Κάθε παραλληλισμός του Τσίπρα με γάιδαρο είναι καθαρά συμπτωματικός, αν όχι κακόβουλος και αποκύημα της αρρωστημένης φαντασίας όσων δεν αντιλαμβάνονται πως η εθνοσωτήριος κυβέρνησή του χτίζει την Ελλάδα του μέλλοντός μας, με “ζωοτροφές” την εθνική υπερηφάνεια, την αξιοπρέπεια και την κοινωνική δικαιοσύνη (της ισοκατανεμημένης μιζέριας).  


Πηγή ➤ Γράφει το Ζωντόβολο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου