Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Tζάμπα...ψυγείο Το ψυγείο που θα βάλει ο ψαράς τα ψάρια του ΑΥΤΟΣΤΡΑΓΓΙΖΟΜΕΝΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΟΣΤΟΣ

beteranizhta.blogspot.gr


ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι
Το ψυγείο που θα βάλει ο ψαράς τα ψάρια του που έπιασε και θα τα σκεπάσει με πάγο είναι ένα από τα βασικότερα περιφερειακά για το ψάρεμα. Εδώ θα τα διατηρήσουμε κατά τη διάρκεια του ψαρέματος -αλλά και αργότερα - για να μη χαλάσουν από τον ήλιο. Στο σημερινό τεύχος σάς παρουσιάζουμε μία λύση αποδοτική και ανέξοδη.
Ψυγείο πάγου μπορούμε να προμηθευτούμε από τα σούπερ μάρκετ ή από τα καταστήματα με είδη εξοχής, ενώ η τιμή τους κυμαίνεται αναλόγως της ποιότητάς τους.
Για να διατηρήσουμε το φαγητό ή τα αναψυκτικά μας μπορούμε να προμηθευτούμε ένα καλό και ακριβό ψυγείο πάγου που θα μας κρατήσει. Για τα αλιεύματα όμως καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσουμε κάποιο φθηνό, ώστε εύκολα και συχνά να μπορούμε να το αντικαθιστούμε.
Τέτοια ψυγεία είναι αυτά από φελιζόλ. Είναι φθηνά, πρακτικά και διατηρούν αρκετά καλά τον πάγο.
Μπορούμε ακόμη να χρησιμοποιήσουμε για την κατασκευή κι ένα χρησιμοποιημένο -αλλά σε καλή κατάσταση - κασόνι από φελιζόλ.
Ο πάγος λιώνει...
Στα ψυγεία πάγου αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα του λιωμένου πάγου που γίνεται νερό και η ψαριά μας αρχίζει να κολυμπά...
Η ουσία της συντήρησης είναι ότι τα ψάρια πρέπει να είναι σκεπασμένα με πάγο ενώ το νερό του λιωμένου πάγου θα πρέπει να στραγγίζει.
Μια λύση είναι να ξεσκεπάζουμε και να γέρνουμε κάθε τόσο το ψυγείο, ώστε να στραγγίζουμε τα νερά με κίνδυνο να ανακατευτούν τα ψάρια ή ακόμη και να μας πέσουν κάτω ή μέσα στη θάλασσα, ανάλογα με το πού στραγγίζουμε το νερό.
Η λύση έρχεται με μια κατασκευή που μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας. Πάρα πολύ απλά, εφαρμόζουμε στο κατώτατο μέρος του ψυγείου από φελιζόλ ένα στόμιο από μπουκάλι νερού του μισού λίτρου και κάθε φορά που χρειάζεται να αδειάσουμε το νερό του πάγου μέσα από το ψυγείο, δεν κάνουμε τίποτε άλλο από το να ξεβιδώσουμε το καπάκι. Μόλις το νερό στραγγίξει, ξαναβιδώνουμε το καπάκι κι έτσι έχουμε ένα τέλειο ψυγείο διατήρησης ψαριών, πολύ φθηνό και μπορεί ευκολότατα να αντικατασταθεί!
Κατασκευή
Κόβουμε με το κοπίδι ή με ένα μαχαίρι λίγο πιο κάτω από το στόμιο του μπουκαλιού . Πιέζουμε το στόμιο του μπουκαλιού στο κάτω μέρος του ψυγείου ώστε να σημαδευτεί καλά , ανοίγουμε την ανάλογη τρύπα και αλείφουμε με σιλικόνη κάτω από το στόμιο . Σπρώχνουμε το στόμιο του μπουκαλιού από τη μέσα πλευρά του ψυγείου και το πατάμε καλά, βιδώνουμε το καπάκι και περιμένουμε να στεγνώσει.
Αν χρησιμοποιήσουμε κόλλα, θα πρέπει να βάλουμε λίγη για να στεγνώνει γρήγορα, γιατί η κόλλα λιώνει το φελιζόλ! Αφού στεγνώσει το στόμιο, προσεκτικά κόβουμε με ένα κοπίδι ό,τι περισσεύει από το μπουκάλι στην εσωτερική πλευρά και το ψυγείο μας είναι έτοιμο. Καλή επιτυχία!
Τα υλικά
  • Σιλικόνη
  • Ενα μπουκάλι από εμφιαλωμένο νερό ½ λίτρου
  • Κοπίδι
  • Ψυγείο ή κασόνι από φελιζόλ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Νίκος Λυμπερόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου