Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Ο διευθυντής της ΕΡΤ3 Κάντερ-Μπαξ: 'Δέχομαι ρατσιστικές επιθέσεις μετά το συλλαλητήριο'

beteranizhta.blogspot.gr


ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι ➤Σε προσωπικό τόνο απάντησε στις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχεται μετά το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ο Γενικός, Διευθυντής της ΕΡΤ3, Αλέξανδρος Κάντερ Μπαξ. Μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 και τον Κώστα Αρβανίτη, το πρωί της Τετάρτης, ο κ. Κάντερ Μπαξ κατήγγειλε ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος του, ενώ άφησε αιχμές για όσους τον στοχοποιούν, αλλά και την σχέση τους με την Ιστορία, την οποία έχει αναδείξει ο ίδιος ως σκηνοθέτης της ΕΡΤ3 επί 30 χρόνια.

 Ο γενικός διευθυντής της ΕΡΤ 3, με καταγωγή από το Μπαγκλαντές που ζει 35 χρόνια στην Ελλάδα περιέγραψε μέσω του Ραδιοφώνου 24/7 στους 88,6 την κατάσταση που βιώνει μετά τις καταγγελίες της ΝΔ για ελλιπή κάλυψη του συλλαλητηρίου της περασμένης Κυριακής

  «Μετά την Κυριακή δέχομαι ρατσιστικές επιθέσεις» τόνισε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο γενικός διευθυντής της ΕΡΤ 3 Αλέξανδρος Κάντερ-Μπαξ, αναφερόμενος στην κριτική που έχει δεχθεί για την κάλυψη του συλλαλητηρίου για το Σκοπιανό στη Θεσσαλονίκη.

Σημείωσε ότι όσοι του επιτίθενται δεν γνωρίζουν ότι κατοικεί εδώ και 35 χρόνια στη Θεσσαλονίκη και ότι ως σκηνοθέτης έχει πάει σε μακεδονικούς τάφους και έχει φέρει στο φως στοιχεία για τη Μακεδονία.
«Είμαι από το Μπαγκλαντές και είμαι Έλληνας πολίτης» είπε κι επισήμανε ότι υπάρχουν πολλά ρατσιστικά σχόλια εναντίον του στο Διαδίκτυο.
Ο κ. Κάντερ-Μπαξ, ευχαρίστησε τους εργαζόμενους για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπό του και τούς εξήρε για τον επαγγελματισμό τους.
Όσον αφορά στην κάλυψη του συλλαλητηρίου, είπε ότι η ΕΡΤ3 και η ΕΡΤ 1 είχαν πρώτη είδηση το συλλαλητήριο της Κυριακής και απευθείας μεταδόσεις σε όλες τις εκπομπές
Πρόσθεσε πως όπως όλα τα μεγάλα γεγονότα, έτσι και το συλλαλητήριο καλύφτηκε επαρκώς.

Υπήρχε κάποιο αίτημα και το απορρίψαμε; Απαντώτας στο θόρυβο που δημιουργήθηκε για την έλλειψη ζωντανής κάλυψης  του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης από όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς και την κριτική που επικεντρώθηκε στην ΕΡΤ ανέφερε: «Τα βέλη πέφτουν πάνω μας, στην ΕΡΤ 3,  γιατί δεν μεταδώσαμε ζωντανά όλο το συλλαλητήριο. Είναι ένας μεγάλος οργανισμός η ΕΡΤ, συνεργαζόμαστε και παίρνουμε αποφάσεις δημοκρατικά και συντεταγμένα για τα μεγάλα γεγονότα. Η ΕΡΤ κατά πάγια τακτική δεν κάνει ποτέ ζωντανές μεταδόσεις συλλαλητηρίων, αλλά δίνει χρόνο από της Ειδήσεις και τις εκπομπές της. Σε όλα τα δελτία των καναλιών της ΕΡΤ το συλλαλητήριο ήταν το πρώτο σε χρόνο, αλλά λιθοβολούν την ΕΡΤ! Απαντώντας στο θέμα του εμπρησμού στο νεοκλασσικό που  σημειώθηκε μετά το συλλαλητήριο, ανέφερε ότι η Κυριακή ήταν μια μέρα με αρκετά θέματα σε εξέλιξη που αξιολογήθηκαν δημοσιογραφικά. «Εμείς διακόπτουμε για μεγάλα γεγονότα και έκτακτες εξελίξεις και ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του και να αξιολογήσει τι είναι έκτακτο και τι όχι» είπε, σημειώνοντας ότι το συλλαλητήριο δεν ήταν κάποιο έκτακτο γεγονός αλλά μια προγραμματισμένη κινητοποίηση. «Υπήρχε κάποιο αίτημα από τους διοργανωτές και δεν το εξετάσαμε;» διερωτήθηκε ο Γενικός Διευθυντής της ΕΡΤ 3.  Η ΕΡΤ με ανακοίνωσή της την επομένη του συλλαλητηρίου είχε ήδη απαντήσει με στοιχεία από το χρόνο κάλυψης, ότι η δημόσια τηλεόραση αφιέρωσε τον περισσότερο χρόνο από όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για το Μακεδονικό


Πηγή ➤ news247.gr /www.tilestwra.com

1 σχόλιο: