Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

ΚΟΤΑ ο Ερντογάν κοιτά τη Μεγάλη Αρμάδα! Ο 6ος Στόλος κατεβαίνει «ασπίδα» στα πλοία της ExxonMobil

beteranizhta.blogspot.gr


ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι ➤Ταραχή επικρατεί στο Λευκό Παλάτι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος βλέπει την ιστορία (Ναυμαχία της Ναυπάκτου) να επαναλαμβάνεται. Μετά τις απειλές Ερντογάν ότι θα βυθίσει τα ερευνητικά πλοία της ExxonMobil στην κυπριακή ΑΟΖ, η Ουάσιγκτον αποφάσισε να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα στο χαλιφάτο των ημιπαραφρόνων για το ποιος είναι η υπερδύναμη.

Έτσι ο πανίσχυρος 6ος Στόλος πλέει προς την Ανατολική Μεσόγειο για να προστατέψει τα αμερικανικά ερευνητικά πλοία από τους Τούρκους πειρατές και να εγγυηθεί την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ της.

Τώρα αυτό που απομένει να δούμε είναι εάν ο Ερντογάν, που έχει στόμα μεγαλύτερο από το μπόι του, θα αναμετρηθεί με την ιστορία επαναλαμβάνοντάς την. Δηλαδή, θα τολμήσει να επιτεθεί στον δυτικό στόλο;

Οι στιγμές είναι ιστορικές. Και η ιστορία διδάσκει ότι ενώ η Δύση παραδοσιακά έδειχνε ανοχή στους Τούρκους, όποτε οι Τούρκοι πέρασαν την κόκκινη γραμμή, οι χριστιανικές χώρες ενώθηκαν και κατέστρεψαν τα οθωμανικά όνειρα για παγκόσμια κυριαρχία. Θα συμβεί το ίδιο και τώρα;

Πάντως το ρεπορτάζ είναι σαφές. Στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου αναμένεται να φτάσει το προσεχές διάστημα, μεγάλος αριθμός αμερικανικών πλοίων, ημερομηνία που συμπίπτει με τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ από την Exxon Mobil.

Όπως αναφέρει τηλεγράφημα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Sputnik, εμφανίστηκαν στη Μεσόγειο πλοία του αμερικανικού ναυτικού και του σώματος των πεζοναυτών, καθώς και ερευνητικά σκάφη της ExxonMobil, με την άφιξη αυτή να πραγματοποιείται μερικές μόνο ημέρες μετά την αντιπαράθεση τουρκικών σκαφών και της ιταλικής εταιρείας ΕΝΙ στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Στην περιοχή έχει σταλεί το αεροπλανοφόρο «Iwo Jima», το οποίο μεταφέρει ελικόπτερα τύπου κόμπρα, οκτώ αεροσκάφη καθέτου απογειώσεως, καθώς και 2.500 πεζοναύτες, προς ενίσχυση του 6ου στόλου των ΗΠΑ.

Επιπροσθέτως, η αμερικανική ναυτική δύναμη διαθέτει ακόμη πέντε πλοία, εκ των οποίων τα τέσσερα είναι αντιτορπιλικά τύπου «Arleigh Burke Class», τα οποία περιπολούν συνεχώς στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Sputnik, στην Μεσόγειο έφτασαν και τα ερευνητικά πλοία της ExxonMobil, τα οποία έχουν ως προορισμό την κυπριακή ΑΟΖ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου