Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Καταγγελία: Βγάζουν σε πλειστηριασμό σπίτι τυφλού που έχει πάθει εγκεφαλικό

ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ


ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι

Στον δρόμο κινδυνεύει να μείνει μια τετραμελής οικογένεια στα Βριλήσσια, καθώς, όπως κατήγγειλε, τράπεζα ετοιμάζεται να πλειστηριάσει την πρώτη κατοικία της για χρέος που δεν είναι καν δικό της, ενώ ο πατέρας είναι 100% τυφλός και νοσηλεύεται έχοντας υποστεί εγκεφαλικό.

Ο πλειστηριασμός αφορά οφειλή 80.000 ευρώ από δάνειο που έλαβε παλαιότερα φίλος της οικογένειας Δαβού, στο οποίο ο τυφλός πατέρας και η σύζυγός του είναι εγγυητές.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Θέμα FM, η Καλλιόπη Δαβού κατήγγειλε πως η οικογένειά της ζει χάρη στο αναπηρικό βοήθημα, που ανέρχεται σε 680 ευρώ ανά δίμηνο, ενώ ο πραγματικός δανειολήπτης αδιαφορεί για την εξυπηρέτηση του χρέους του μολονότι έχει μεγάλα εισοδήματα χάρη στην πετυχημένη επιχείρηση που διατηρεί.

«Δεν πήραμε εμείς τα χρήματα, δεν πήραμε φράγκο στα χέρια μας», είπε. Προσέθεσε πως ο σύζυγός της αρχικά πλήρωνε τις δόσεις του δανείου, με συνέπεια το χρέος να μειωθεί στα 80.000 ευρώ, όμως στη συνέχεια η αναπηρία τον υποχρέωσε να σταματήσει να εργάζεται.

Επισήμανε ακόμα πως η τράπεζα δεν έχει ελέγξει ούτε τον ασυνεπή δανειολήπτη ούτε την αναπηρία του άνδρας της, ενώ παράλληλα έχουν απορριφθεί τα αιτήματά της για αναβολή της έξωσης.

Οι δύο κόρες της οικογένειας, 26 και 28 ετών, αδυνατούν να βοηθήσουν ουσιαστικά καθώς είναι άνεργες παρά το γεγονός ότι έχουν αποφοιτήσει από σχολές γεωπονίας και γεωλογίας.

Η κ. Δαβού προσέθεσε πως ο σύζυγός της είναι στο νοσοκομείο και απέδωσε το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη στην ειδοποίηση της τράπεζας για τον πλειστηριασμό.

Εξήγησε ότι πρόκειται για το σπίτι όπου μένει με τις κόρες της και όπου θα επιστρέψει ο σύζυγός της αφού λάβει εξιτήριο, κι αν η τράπεζα το πάρει θα πρέπει να πάνε στο ενοίκιο.

Υπογράμμισε πως αυτό που θέλει είναι να της δοθεί η ευκαιρία να προσφύγει στην Δικαιοσύνη ώστε το χρέος να πληρωθεί από αυτόν στον οποίο αναλογεί


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου