Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Είχε δολοφονήσει αστυνομικό ο άστεγος που ασέλγησε σε 11χρονο αγόρι


Συγκλονιστικές διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση του αστέγου, που συνελήφθη χθες στη Θεσσαλονίκη για ασελγείς πράξεις σε βάρος 11χρονου αγοριού.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο ελληνικής καταγωγής άντρας βρισκόταν στη φυλακή για 20 χρόνια, έχοντας καταδικαστεί για τη δολοφονία από πρόθεση αστυνομικού.
Έπειτα από την έκτιση της ποινής της 20ετους κάθειρξης  αποφυλακίστηκε πριν από λίγα χρόνια υπό όρους, τους οποίους όμως κατηγορείται ότι παραβίασε.
Το τελευταίο διάστημα ζει στους δρόμους της συμπρωτεύουσας αφού δεν έχει δουλειά ούτε άλλους πόρους.
Χθες το μεσημέρι οι αστυνομικοί του τμήματος προστασίας ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης τον συνέλαβαν, ύστερα από καταγγελία άνδρα, ο οποίος ανέφερε στην ΕΛ.ΑΣ. ότι αντιλήφθηκε τον 58χρονο να ασελγεί σε βάρος ανήλικου αγοριού, σε υπαίθριο χώρο του παλιού σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης.
Ακολούθησε μεγάλη αστυνομική κινητοποίηση, και ο φερόμενος δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη ένα 24ωρο αργότερα.
Παράλληλα, οι αρχές βρήκαν το 11χρονο αγόρι, που αναγνώρισε τον παιδόφιλο, ενώ η μητέρα του δήλωσε πλήρη άγνοια για το συμβάν.
Κατά την προανάκριση, λοιπόν, αποκαλύφθηκε ότι ο «σάτυρος» είχε απασχολήσει έντονα τις τοπικές αστυνομικές αρχές πριν από μια τριακονταετία.
Η πλούσια εγκληματική του δράση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ανθρωποκτονία με πρόθεση, οπλοφορία, κλοπές, ζωοκλοπή, επικίνδυνη σωματική βλάβη και οπλοχρησία.
Η δολοφονία, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τελέστηκε το 1985, με θύμα έναν αστυνομικό. Όπως έγινε γνωστό, ο τότε 28χρονος δράστης κατηγορήθηκε ότι παρακολουθούσε τις ερωτικές περιπτύξεις ανδρόγυνου στο περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου.
Όταν ο άνδρας, που ήταν αστυνομικός, αντιλήφθηκε την παρουσία του και κινήθηκε προς το μέρος του, εκείνος  τον πυροβόλησε με καραμπίνα τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.
Για την υπόθεση αυτή καταδικάστηκε και φυλακίστηκε, ενώ πριν από 10 χρόνια, έχοντας εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής του, αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους.
Ωστόσο, τους παραβίασε με αποτέλεσμα να εκδοθεί βούλευμα από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Άμφισσας.
Έτσι, εκτός από τη δικογραφία για ασέλγεια σχηματίστηκε δεύτερη δικογραφία σε βάρος του για παραβίαση των όρων αποφυλάκισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου