Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ ...Τραγικό δυστύχημα με νεκρό θεατή στο Ντιρμπουργκρινγκ...

Με το χειρότερο δυνατό τρόπο άρχισε η σεζόν στο γερμανικό πρωτάθλημα αντοχής VLN. Κατά τη διάρκεια του αγώνα στο Νίρμπουργκρινγκ, το Nissan GT-R Nismo GT3 με τον αριθμό 23 απογειώθηκε και αφού προσέκρουσε στα ελαστικά πέρασε από τον προστατευτικό μεταλλικό φράχτη.ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)
Το αγωνιστικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Jann Mardenborough τραυμάτισε αρκετούς θεατές, έναν εκ των οποίων θανάσιμα. Όπως μπορείτε να δείτε και στο video, ο 23χρονος Mardenborough βγήκε από το αυτοκίνητο χωρίς σημαντικό τραυματισμό. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις, όπως και οι υπόλοιποι τραυματίες θεατές.
Ο νεαρός Βρετανός ήταν ένας από τους νικητές του διαγωνισμού video games GT Academy το 2011, κερδίζοντας τη δυνατότητα να αγωνιστεί με τα χρώματα της Nissan Nismo. Όπως ήταν φυσικό, ο αγώνας του VLN στο Νίρμπουργκρινγκ διεκόπη οριστικά.



  Το σπόρ του μηχανοκίνητου αθλητισμού εμπεριέχει κινδύνους και για τους διαγωνιζόμενους και για τους θεατές.
  • Τα μέτρα ασφαλείας πρέπει νά είναι απόλυτα και όχι με την αίσθηση των άλλων σπόρ- στίβου ,ποδοσφαίρου κλπ- και περισσότερη κωδικοποίηση των θέσεων των θεατών .
    Στο σπόρ αυτό υπάρχουν σε όλα τα χρόνια μεταπολεμικά πολλά θύματα από την πλευρά των θεατών , και ιδιαίτερα από το 1950 που άρχισαν οι επίσημοι αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
    Η αίσθηση της ανεμελιάς των θεατών ότι παρακολουθούν ένα σπόρ πρέπει να περιορίζεται οι θέσεις κοντά στην πίστα στα αυτοκινητοδρόμια σε γρασίδια και ελεύθερους χώρους πρέπει να απαγορευτούν.
    Ακόμα και κερκίδες των θεατών πρέπει να δημιουργούνται σε κατάλληλα σημεία. .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου