Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Η χαρούμενη είδηση της ημερας: Εξιτήριο πήρε ο αστυνομικός που είχε τραυματιστεί από ανταλλαγή πυροβολισμών στην Κρήτη


ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι ➤
Εξιτήριο από το νοσοκομείο Χανίων όπου νοσηλεύεται αναμένεται εκτός απροόπτου να πάρει σήμερα μέχρι το μεσημέρι ο νεαρός  ειδικός φρουρός ο οποίος πριν από περίπου ένα μήνα είχε δεχτεί στο κεφάλι τα φονικά πυρά ενός 50χρονου Χανιώτη στη
διάρκεια αιματηρού περιστατικού στις Βρύσες Αποκόρωνα Χανίων. Σύμφωνα με συναδέλφους του, η εξέλιξη της υγείας του είναι κάτι παραπάνω από σημαντική, ο ειδικός φρουρός που τραυματίστηκε στο κεφάλι, σηκώνεται και περπατάει, ανταποκρίνεται στις ερωτήσεις γιατρών και γενικότερα φαίνεται πως καθημερινά βελτιώνεται θεαματικά. Η εξέλιξη αυτή έχει γεμίσει αισιοδοξία όχι μόνο τους συγγενείς τους, αλλά και τους συναδέλφους του που αγωνιούσαν για την εξέλιξη της υγείας του
Ο νεαρός ειδικός φρουρός δεν ήταν ο μόνος που τραυματίστηκε από τα πυρά του 50χρονου Χανιώτη. Στο πόδι είχε πληγεί από τα σκάγια κι ένας υπαρχιφύλακας από την Αργυρούπολη, ενώ από τύχη δεν τραυματίστηκαν δύο ακόμα συνάδελφοί τους.
Ο δράστης ο οποίος έχει προφυλακιστεί άνοιξε πυρ χωρίς λόγο, μετά από ένα έλεγχο ρουτίνας. Με την καραμπίνα του που κατείχε παράνομα πυροβολούσε αδιακρίτως, κι ενώ ο γιος του, του είχε ζητήσει να μην το κάνει.
Όλα ξεκίνησαν λίγη ώρα μετά τον τροχονομικό έλεγχο που γινόταν στον 23χρονο γιο του δράστη, κι ενώ ο νεαρός δεν είχε προβάλει καμία αντίσταση στους αστυνομικούς. Ξαφνικά από το σημείο πέρασε ο πατέρας του, ο οποίος όταν του έγινε σήμα για να σταματήσει, εξύβρισε τους αστυνομικούς, τράκαρε με το αγροτικό αυτοκίνητο που οδηγούσε το ένα τζιπ της Αστυνομία και απομακρύνθηκε από το σημείο.
Αστυνομικοί γνωρίζοντας την συγγενική σχέση του νεαρού με τον 50χρονο,  κράτησαν τον πρώτο  στο σημείο, προκειμένου να ενημερωθεί η Τροχαία αλλά και άλλες υπηρεσίες για την επίθεση που είχαν δεχτεί πριν από λίγα λεπτά. Δεν πρόλαβαν καλά- καλά οι τέσσερις ειδικοί φρουροί να ενημερώσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες και είδαν τον 50χρονο να σταματάει σε απόσταση λίγων μέτρων, να κατεβαίνει από το αυτοκίνητό του και να πυροβολεί εναντίον τους. Σύμφωνα με την αστυνομία ο δράστης πυροβόλησε τουλάχιστον πέντε φορές χρησιμοποιώντας 9αρια σκάγια τα οποία καθώς διασκορπίστηκαν έπληξαν τους δύο άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Ο πιστολέρο με την καραμπίνα θα συνέχιζε το πιστολίδι εάν δεν ανταπέδιδαν τα πυρά οι ειδικοί φρουροί, οι οποίοι είχαν πέσει στο έδαφος για να καλυφθούν.
Ο 50χρονος λίγες ώρες μετά  βλέποντας τον κλοιό της αστυνομίας γύρω του να σφίγγει, αφού η ταυτότητά του ήταν γνωστή από την πρώτη στιγμή, παραδόθηκε, ενώ παρέδωσε και την καραμπίνα που χρησιμοποίησε και την οποία κατείχε παράνομα. Ισχυρίστηκε ότι πυροβόλησε στο έδαφος για εκφοβισμό και όχι με ανθρωποκτόνο πρόθεση.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου