Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΝΘΕΛΗΝΑ : 25-ΜΑΡΤΙΟΥ-1821 - 25-ΜΑΡΤΙΟΥ-2016 ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ

beteranizhta.blogspot.gr


ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι
ΟΧΙ, μικροί, ανιστόρητοι και επικίνδυνοι πανηγυριτζίδες, η ήμέρα της 25ης Μαρτίου δεν είναι χαρές, πανηγύρια και τσάμικα στο Σύνταγμα ! είναι η μέρα όλων των ΕΛΛΗΝΩΝ !
ΕΙΝΑΙ μια διπλή γιορτή που ενώνει όλους τους Ελληνες και τονώνει το αίσθημα του πατριωτισμού και της πίστης.

Η 25η Μαρτίου είναι μια γιορτή που ενώνει όλους τους Ελληνες και τονώνει το αίσθημα πατριωτισμού και της πίστης τους. Ο διττός της χαρακτήρας  την καθιστά ως τη μεγαλύτερη γιορτή του έθνους μας και ως μια από τις σημαντικότερες για την Ορθοδοξία, γι’ αυτό και γιορτάζεται με επισημότητα και κατάνυξη μέσα από πλήθος εκδηλώσεων, στρατιωτικών και μαθητικών παρελάσεων σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στην ομογένεια.

Τι πραγματικά, λοιπόν, γιορτάζουμε; Κατ’ αρχάς, η ημέρα αυτή είναι ιερή, καθώς σημαίνει για τους χριστιανούς η αναγγελία της ενανθρώπισης του Θεού και η διαβεβαίωση για την απολύτρωσή τους από τα δεινά της πλάνης, του σκότους και της κατάπτωσης, αφού εκείνη την ημέρα ο αρχάγγελος Γαβριήλ ανακοίνωσε στην Παναγία (Μαρία την Παρθένο) ότι είναι ευλογημένη ανάμεσα στις γυναίκες και έχει επιλεγεί ως η μητέρα του Ιησού Χριστού, παραδίδοντάς της τον κρίνο της καρποφορίας.

Αυτή την ευλογημένη ημέρα, όμως, χιλιάδες χρόνια μετά την αναγγελία της γέννησης του Υιού του Θεού, επέλεξε και ο Παλαιών Πατρών Γερμανός το 1821 για να ευλογήσει στη Μονή της Αγίας Λαύρας στα Καλάβρυτα το λάβαρο της ελληνικής επανάστασης. Επειτα από 400 χρόνια οθωμανικής σκλαβιάς, οι σποραδικές αντιδράσεις των Ελλήνων οργανώθηκαν σε ένα ενιαίο κίνημα αντίστασης στο οποίο συμμετείχαν όλες οι κοινωνικές τάξεις.

Οι οπλαρχηγοί, τα μέλη της Φιλικής Εταιρείας και οι προεστοί προσκύνησαν την ελληνική σημαία δίνοντας όρκο να πολεμήσουν ως την ελευθερία ή τον θάνατο. Αυτό, άλλωστε, είναι και το σύνθημα που συμβολίζει η σημαία μας. Οι εννέα γραμμές -πέντε γαλάζιες για τη θάλασσα και τέσσερις άσπρες για τα αφρισμένα κύματα-, είναι οι εννέα συλλαβές της φράσης που άλλαξε την Ελληνική Ιστορία (ελευθερία ή θάνατος), ενώ ο λευκός της σταυρός σημαίνει την αφοσίωση των Ελλήνων στην ορθόδοξη χριστιανική πίστη, καθώς και τη συμβολή της Εκκλησίας στον σχηματισμό του σύγχρονου ελληνικού κράτους.

Αν και πάλι δεν καταλάβατε τίποτα εκτός των λοιπών..., ειστε ΑΝΘΕΛΗΝΕΣ!!! είστε ανίκανοι και επικινδυνοι, ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΤΕ !!!!!!!!!!!!!

Πηγή ➤ ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου